ESOGÜ Rugby takımını taşıyan midibüs devrildi: 1 ölü, 16 yaralı


Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rugby takımını Kuşadası'na götürmekte olan üniversiteye ait midibüsün devrilmesi sonucu 1 öğrenci hayatını kaybetti, aralarında antrenörün de bulunduğu 16 kişi yaralandı.

Kaza, Eskişehir-Seyitgazi karayolunun 25'nci kilometresinde meydana geldi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rugby takımını Antalya istikametine gitmekte olan Ahmet Ağır'ın kullandığı 26 RD 034 plakalı midibüs, Seyitgazi ilçesi Taşlık mevkiinde yolun kaygan olması nedeniyle şarampole devrildi. Kazada sporculardan Mehmet Yağcı (23) olay yerinde hayatını kaybetti. Sürücü ile araçta bulunan 16 kişi yaralandı.

Yaralılar, olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan 3'ünün hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

ÜNİVERSİTE'DEN AÇIKLAMA

ESOGÜ, yazılı açıklamada yaptı. Yapılan açıklamada, "17-20 Aralık 2015 tarihlerinde Aydın-Kuşadası'nda düzenlenecek olan Üniversitelerarası Rugby Ünilig müsabakalarında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ni temsil etmek üzere antrenörleri eşliğinde Eskişehir'den yola çıkan, üniversitemiz otobüsü, 17 Aralık 2015 Perşembe günü sabah saatlerinde Eskişehir çıkışı Derbent mevkiinde buzlanmadan dolayı kaza yapmıştır. Kazada öğrencilerimizden Mehmet Yağcı hayatını kaybederken; Aytaç Kaan Kayar, Mehmet Seyrek, Bilal Akyıl, Mücahit Aslan, Hakan Civelek, Kazım Akıncı, Solomon William Simutowe, Gökberk Arı, Kemal Uyan, Umut Kurt, Muhammed Burak Topkoru, Berkcan Kılıçaslan, Enver Coşan ve Yasin Berke Saylamisimli öğrencilerimiz de yaralanmıştır. Yaralıların tedavilerine ESOGÜ Hastanesi ve Eskişehir Devlet Hastanesi'nde devam edilmektedir. Vefat eden öğrencimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralı öğrencilerimize de acil şifalar diliyoruz. Bu acı olay hepimizi derinden etkilemiştir. Acımız çok büyük." denildi. CİHAN
<< Önceki Haber ESOGÜ Rugby takımını taşıyan midibüs devrildi: 1... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER