Esrarengiz yangınlar yüzünden evlerine giremiyorlar


Bingöl merkeze bağlı Kumgeçit köyünde Raif Kayaokay'ın evinde çıkan esrarengiz yangınlar ailenin kabusu oldu. Evin içerisine giremediklerini belirten Kayaokay, "Ailece psikolojik destek alıyoruz." dedi.

Yangın sonrası eşyaların buz gibi olduğuna dikkat çeken Kayaokay, "Evim bir ay içerisinde iki defa yandı. İki yangında da biz evde değildik. İlk yangın oda içerisinde başlamış ve kendi kendine sönmüş. Eve geldiğimizde yanan eşyaların hepsi buz gibiydi. İkinci yangın da 15 dakika içerisinde olmuş. Cuma namazı vakti annem ve kız kardeşim evden çıkıyor ve 15 dakika sonra geliyor. Yine oda içerisinde yangın çıktığını fark ediyorlar. Plastik olan penceremiz erimiş ama sıcak olması gerekirken buz gibi ayrıca yanan kanepelere elimizi atıyoruz, onların da buz gibi olduğunu fark ediyoruz. Bu yangında ilk yangın gibi kendi kendine sönmüş." ifadelerini kullandı.

Aynı anda birbirinden bağımsız yangınların olduğunu belirten Kayaokay, "İkinci yangın da 2 farklı odada oluyor. Bir odamızda kanepeler ve diğer eşyalar yanarken diğer odada sadece minderler yanıyor." diye konuştu.

Evlerinde daha önce de sebebini bilmediği bir şekilde yangın çıktığını ifade eden Kayaokay, "Son 25 gün içerisinde gerçekleşen olaylardan önce de evimizde yangın çıkmıştı. Askıda asılı olan bir pardesü kendi kendine yanmaya başlamıştı. O esnada evin içerisinde olduğumuzdan hemen yanan eşyaları dışarı çıkartmıştım." şeklinde anlattı.

Olayın araştırılmasını isteyen Kayaokay, "Evde annem, eşim, 3 yaşındaki çocuğum ve 2 kız kardeşimle beraber yaşıyoruz. Bu olaylardan sonra eve giremez olduk. Hepimiz psikolojik tedavi görüyoruz. Yetkililerden bu olayın aydınlatılmasını istiyorum." diyerek, yardım istedi.

Eski köy muhtarı Rahim Kayaokay ise 61 yaşında olduğunu belirterek, "Bu yaşıma kadar ben böyle bir olay yaşamadım. Aile mağdur olmuş durumda. Eve giremiyorlar, farklı yerlerde yatıyorlar. Geceleri gözlerine uyku girmiyor bu ailenin." sözleriyle ailenin yaşadığı sıkıntıyı ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Esrarengiz yangınlar yüzünden evlerine giremiyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER