Estonya'dan cömert(!) Afgan mülteci teklifi
Şaka değil ama çok komik...
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ağustos 20 2021
Paylaş
X Post
Taliban'ın ülkedeki yönetimi kontrol altına almasından sonra Afganistan'dan kaçmaya çalışan insanların sayısı önemli derecede arttı. Türkiye'de en önemli gündem maddesi olan sığınmacılar konusunda Batılı ülkelerden de kaç mülteci kabul edeceklerine dair rakamlar verildi. Estonya'nın 10 mülteci alabileceklerini söylemesi ise sosyal medyada adeta alay konusu oldu.
ABD'nin çekilmesi ile Taliban'ın Afganistan'da yönetimi kontrol altına alması, ülkeden kaçanların sayısını da önemli derecede arttırdı. Türkiye'de sığınmacı tartışmaları gündemde yerini korurken Batı ülkelerinden de belli rakamlarda mülteci kabul edeceklerine dair açıklamalar yapıldı.
ESTONYA, 10 AFGAN MÜLTECİYİ KABUL EDECEK
Estonya Başbakanı Kaja Kallas, Afgan mültecilerle alakalı olarak yaptığı açıklama ile sosyal medyada adeta dalga konusu oldu. Afganistan'taki kaosun dünyayı şoka uğratmaya devam ettiğini söyleyen Kallas, Estonya'nın 10 adet Afganı mülteci olarak kabul etmeye hazır olduğunu ifade etti.
"İNSANİ KRİZİN ÇÖZÜMÜNE KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUZ"
Kallas açıklamasında şu ifadeleri kullandı:"Ülke olarak Afganistan'ta patlak veren insani krizin çözümüne katkıda bulunmak istiyoruz. Şu anki duruma göre, Estonya 10 kişiye mülteci statüsüne kabul etmeye hazırdır. Özellikle Avrupa Birliği ve NATO ile işbirliği yapması nedeniyle evlerinde hayatı tehlike altında olan insanları kabul etmeye hazırız."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP MKYK Üyesi Aziz Babuşcu’dan fon tepkisi: "Bütün liste açıklansın, iklim değişmedikçe sorun bitmez"2.Fenerbahçe kafilesine düzenlenen suikast girişiminde tarihi adım: Savcılıktan 5 şüpheliye ağır ceza talebi3.Elektrikli otoda hız devrimi: BYD Yangwang U9 Xtreme 503 km/s ile iki Guinness rekoru kırdı4.Gaziosmanpaşa davasında karar açıklandı: 17 Aylık tutukluluk son buldu5.YENİ Parti’den Fon Yasası hamlesi: İptal ve yürürlüğü durdurma talebiyle AYM’ye gidiliyor
6.Fon soygunu ardından SPK’dan kritik adım: A1 Capital, Bulls ve Pardus Portföy için başvuru rotası çizildi7.Şamil Tayyar’dan AKP’ye fon skandalı benzetmesi: "Hiroşima’ya atom bombası atılmış gibiydi"8.Yeniden Refah lideri Erbakan: "Lidersiz örgüt olmaz, vurgunun tepesindeki isim açıklansın"9.Fon soygunu gölgesinde ekonomik kriz! Fatih Karahan kira ve enerji enflasyonunu açıkladı10.AKP'liler diken üzerinde: 'Daha büyük sürprizlere hazır olun' diyen Tayyar kimi işaret etti?

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

HÜSEYİN ODABAŞI

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP MKYK Üyesi Aziz Babuşcu’dan fon tepkisi: "Bütü...

Fenerbahçe kafilesine düzenlenen suikast girişimin...

Elektrikli otoda hız devrimi: BYD Yangwang U9 Xtre...

Gaziosmanpaşa davasında karar açıklandı: 17 Aylık ...

YENİ Parti’den Fon Yasası hamlesi: İptal ve yürürl...





