Et fiyatları 25'ten 29 liraya yükseldi

Et fiyatları 25'ten 29 liraya yükseldi

SİVAS (CİHAN)- Sivas'ta et fiyatları 25 liradan 29 liraya yükseldi. Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül, hayvan pazarı faal olmadığı için kesim fiyatlarının arttığını, zamma mecbur kaldıkların söyledi.

Et fiyatları yüzde 12 oranında zamlandı. Sivas'ta kesimlik hayvan olmadığı için çevre illerden hayvan almak zorunda kalan besiciler, kesim ücretlerinde artışa gidince, bu durum et fiyatlarına da yansıdı. 25 lira olan etin fiyatı 29 liraya yükseldi.

Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül, hayvan pazarının faal çalışmaması nedeniyle besicilerin çevre il ve ilçelerden hayvan aldığı için maliyetlerin arttığının altını çizdi. Akgül, mecbur kaldıkları bu zammın kimseyi memnun etmediği kaydetti. "Yaptığımız araştırmada üyelerimiz aşırı zarar ediyordu" diyen Mehmet Akgül, şöyle devam etti: "Hayvan kesimi çok pahalı, karkas diye tabir ettiğimiz etin kilosu 21-22 liradan satılıyor. Böyle olunca üyelerimiz zarar ediyordu. Kasapların haklarını korumak zorunda olduğumuzdan dolayı böyle geçici bir çözüm bulduk. Ama bu zamdan ne üyelerimiz memnun ne de vatandaşlar. Herkesin memnun olması için 'hayvancılık şehri' diye tabir edilen Sivas'ta ruhsatlı hayvan pazarının bir an önce aktif olarak faaliyete geçirilmesi, şuan ki hayvan pazarı ihtiyaca cevap vermiyorsa acilen bir hayvan pazarının bu şehre kazandırılması gerekiyor. Yetkililerden talebimiz bu. Yetkililerin bunu karşılaması gerekiyor."

"KASAPLAR ZARAR EDİYORDU"

Besicilerin ve hayvan ticaretiyle uğraşan insanların, çevre il ve ilçelerden hayvan alımı yaptığını aktaran Akgül, "Nakliye ve kesimi derken bu fiyatlara yansıyor. Kesimi besicilerde karkas olarak 21-22 liradan yapılıyor. Tezgâhına getirdiği zaman o et 24-25 liraya mal oluyor. Tabi bunun elektrik, sigorta ve kira giderleri var. Mecburen böyle bir karar aldık ama bu çözüm de geçici. Hem hayvancılığın gelişmesi hem de besici, esnaf ve vatandaşların memnuniyeti açısından bu soruna yetkililerin çözüm bulması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Esnaf Odalarının imzaladığı fiyat tarifesine göre et fiyatları şu şekilde: Kıyma 29, dana kemiksiz kuşbaşı 30, çiğköfte ve biftek 34, kuzu gerdan 24, kuzu döş 25, pirzola 30, kuzu but ve kuzu kol 26 lira.
CİHAN
<< Önceki Haber Et fiyatları 25'ten 29 liraya yükseldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER