Et fiyatları pastırmayı bir yılda yüzde 50 zamlandırdı


Et fiyatlarındaki bir yıllık artış, etten üretilen pastırma ve sucuk fiyatlarını yükseltti. Bir yıl içinde pastırma fiyatları yüzde 50 zamlandı. Kazancılar Çarşısındaki pastırma ve sucuk satış yerlerinde, geçen yıl kilosu 70 liradan satılan en iyi pastırma bu yıl 95 liradan satışa sunuluyor.

Et fiyatlarında bir yıl içinde yaşanan artış vatandaşın tepkisine neden oldu. Geçen yıl 20 liranın altında satışa sunulan et ve kıyma fiyatları bu yıl 35-40 liradan satışa sunuluyor. Et fiyatlarının geri çekilmesi içinde et ithal edilmesi fiyatları düşürmeyeceği dile getiriliyor.
Geçen yıl işyerlerinde 50 ila 70 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan pastırma bu yıl 70 ila 95 lira arasında satışa sunuluyor. Pastırma ve sucuk satışı yapan işyerleri, üretim yapan firmaların et fiyatlarına gelen son zamla birlikte pastırma ve sucuk fiyatlarını yüzde 5 artırdığını, kendilerinin de bunu fiyata yansıtmak zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar.
Sucuk fiyatları ise geçen yıla göre benzer bir artış yaşandı. 30-38 liradan satışa sunulan sucuk ise 45 liraya kadar yükseldi. Tavuk etinde üretilen sucuk fiyatının ise 20 lira olduğu belirtildi. Etteki artışın devam etmesi durumunda fiyatların daha da yükselebileceğine işaret edildi.

Üretimde elde edilen 1 kilo pastırma 1.5 kilo ete denk geliyor. Bir insanın en fazla 150 gram pastırma tüketebiliyor. Sofrada bir kişinin tüketebileceği pastırma miktarı ise 14 lirayı buluyor. CİHAN
<< Önceki Haber Et fiyatları pastırmayı bir yılda yüzde 50 zamlandırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER