Ev fiyatları 2 ilde tavan yaptı

Son verilere göre konut fiyatlarının en çok yükseldiği il Yalova ve Çanakkale oldu. Uzmanlara göre, özellikle Araplar İstanbul'a 45 dakika uzaklıkta olan Yalova'yı tercih ettiği için fiyatlar en çok bu bölgede arttı

Ev fiyatları 2 ilde tavan yaptı

Türkiye İş Bankası tarafından hazırlanan REIDIN Emlak Endeksi'ne göre, bir yılda konut fiyatları en çok yükselen il, yüzde 32 ile Yalova olurken onu yüzde 31 ile Çanakkale, yüzde 29,7 ile Antalya, yüzde 28,9 ile Sakarya, yüzde 28,7 ile Zonguldak ve yüzde 28,7 ile Adana takip etti.

İSTANBUL - YALOVA ARASI 45 DAKİKA

Özgür Düşünce'nin haberine göre, İstanbul'da metrekare fiyatlarının her geçen gün arttığına dikkat çeken gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Wiliams Ülke Direktörü Emre Erol, bu sebeple yatırımcıların  İstanbul'a yakın yerlere yatırım yapmayı tercih ettiğini belirtti. Deniz yoluyla İstanbul-Yalova arasının 45 dakika olduğunu dile getiren Erol, “Kısa süre sonra kullanıma açılacak olan İzmit Körfez Köprüsü de iki şehir arasındaki mesafeyi oldukça kısaltacak. Ayrıca bölgenin doğası sebebiyle özellikle Arap yatırımcıların gözdesi diyebiliriz” dedi.

KİRALAR EN ÇOK ORDU'DA ARTTI

Yine aynı endekse göre kiraların en çok yükseldiği şehir ise yüzde 29 oranıyla Ordu olurken, sırayı yüzde 26,9 ile Çanakkale, yüzde 26,6 ile İstanbul, yüzde 26,2 ile İzmir, yüzde 25 ile Muğla, yüzde 24 ile Antalya, yüzde 23 ile Yalova, ve Bursa takip etti. 

ARAPLAR İLGİ GÖSTERİYOR

Emre Erol Ordu'nun da havası ve tabiatı nedeniyle Arap yatırımcının ilgisini üzerine çektiğini kaydetti. Erol, Ordu'ya yapılması planlanan 'Ünye Port' projesinin yatırımcının ilgisini çekeceğini de belirtti.

EN YÜKSEK GETİRİ VAN'DA

Yıllık brüt kira getirisi bakımından en yüksek getiri oranı Van'da görülürken, en düşük getiri oranına sahip il ise Aksaray oldu. Amortisman bakımından satın alınan evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede çıkarabildiği illerin başında 15 yıl ile Van gelirken, amortisman süresinin en uzun olduğu şehir ise 24 yılla Aksaray oldu.
<< Önceki Haber Ev fiyatları 2 ilde tavan yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER