Ev kedisi bebeğe saldırdı

Ev kedisi bebeğe saldırdı

Norveçli bir yaşındaki kız çocuğu ev kedisinin saldırısına uğradı. Skien şehrinde acil servise kaldırılan çocuğun yüzünde derin sıyrıklar oluştuğu ve antibiyotik tedavisi gördüğü kaydedildi. Ayrca kıza tetanos aşısı da vurulduğu aktarıldı. Eşine az rastlanan olay Norveçli aileyi şoke etti.

Yerel basının haberine göre, mutfakta yemek yapan anne, 10 yaşındaki kedilerinin çocuğunu kafasını üzerine çıkarak çocuğun yüzünü tırmaladığını fark etti. Norveç devlet televizyonuna (NRK) konuşan anne, "Eğer yetişmeseydim kızımın yüzünü daha kötü bir şekilde tırmalayacaktı." dedi.

Normalde kedilerinin oldukça uysal ve dost canlısı olduğunu belirten Norveçli aile, hâlâ olayın hala etkisi altında olduklarını dile getirdi.

Desiree,adlı anne evde kedi besleyenleri Facebook sayfasından "Dikkatli olun! Sizin de kediniz farkında olmadan çocuğunuza saldırabilir." ifadeleriyle uyardı. Fakat gelen tepkiler üzerine bu paylaşımı sildi.

Norveçli veterinerler, çocuktan gelen herhangi bir sesin ya da hareketin, kedinin saldırmasına neden olabileceğini açıkladı. Yaşlı kedilerin beyininde ve davranışlarında bazı bozuklukların yaşanabileceğine dikkat çekildi. Bazı veterinerler ise saldırganlaşan yaşlı kedilerin uyutulmasını teklif etti. CİHAN
<< Önceki Haber Ev kedisi bebeğe saldırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER