Ev ve süs hayvanı satıcısı 30 esnaf sertifika aldı

Ev ve süs hayvanı satıcısı 30 esnaf sertifika aldı

Osmaniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından ev ve süs hayvanları satıcıları için sertifikalı kurs programını başarı ile bitiren 30 kursiyer esnaf sertifikalarını düzenlenen bir tören ile aldı.

Sertifika törenine katılan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, kendilerine bu konuda destek veren Çukurova Üniversitesi Ceyhan Veterinerlik Fakültesi Dekanlığına ve konusunda uzman öğretim görevlilerine teşekkür etti. Günümüzde artık her şeyin ve her işin mutlaka ihtisaslaşmasının zorunluluk olduğunu ifade eden Başkan Kara, kulaktan dolma bilgilerle veya iptidai usullerle değil bilimsel yöntemlerle yapılabilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Kadir Kara, "Bilimsellik konusunda da gerekli desteği sağladıkları için değerli hocalarıma teşekkür ediyorum ve bu eğitimlere katılan, ilgi gösteren, bu eğitimlerin gerçekleşmesi konusunda katılımları ile güç veren, değerli ev ve süs hayvanları satıcılarına ve evinde besleyen katılımcılara da teşekkür ediyorum. Biz sadece bu şehirde yaşayan insanlarımızın değil bu topraklarda nefes alıp veren bütün canlılardan sorumlu olduğumuzun inancı ve düşüncesi içerisindeyiz. Onlara hizmet vermenin bizim için bir emanet olduğu inancı içerisindeyiz." şeklinde konuştu.

Ceyhan Veterinerlik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Halıgür ise bu eğitimin çok önemli olduğuna değindi. Halıgür, "Fakülte olarak 4 öğretim görevlisi ile bu eğitime katkı sağladık. Bu kursu düzenleyen Osmaniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne çok teşekkür ederiz." dedi.

Osmaniye Belediyesi'nin yasal bir zorunluluğu yerine getirdiğini ifade eden Belediye Veteriner Hekimi Bünyamin Akın, "Bu kursu verdikten sonra arkadaşlar ruhsat alacaklar. Bugüne kadar ruhsatları yoktu, bundan sonra ruhsatlı olarak çalışacaklar ve düzen içerisinde olacak. Merdiven altı petshoplar artık olmayacak. Denetimlerini Tarım İl Müdürlüğü ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yapacak." dedi.

Ayrıca KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım, Başkan Yardımcısı Bülent Yürk ve HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık tarafından Belediye Başkanı Kadir Kara'ya sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik Osmaniye'de yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür plaketi verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Ev ve süs hayvanı satıcısı 30 esnaf sertifika aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER