Evlada en zor veda!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 5 2015
Paylaş
X Post
Ordu’da denizde boğulan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 12 yaşındaki Mahmut Çetinkaya’nın ailesi organlarını bağışladı. Çetinkaya’nın kalbi, iki böbreği ve karaciğeri 4 kişiye nakledilmek üzere alındı.

Ordu’nun Ünye ilçesinde 4 gün önce serinlemek için yanındaki kuzeni 12 yaşındaki Sefa Atay ile birlikte Curi ırmağına giren Mahmut Çetinkaya boğulma tehlikesi geçirdi. Sudan çıkarılarak Ordu’da özel bir hastaneye kaldırılan Sefa Atay’ın önceki gün beyin ölümü gerçekleşti.
Mahmut Çetinkaya’nın organları ailesi tarafından bağışlandı. Ankara ve Erzurum’dan dün gece yarısı Ordu’ya gelen uzman ekip Çetinkaya’nın iki böbreği, karaciğer ve kalbini operasyonla aldı. Çetinkaya’nın kalbi Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans uçakla Ordu- Giresun Havalimanı’ndan Ankara’ya, karaciğeri Erzurum’a, iki böbreği ise İstanbul’a gönderildi. Baba oğlunun kalbinin olduğu kutuyu öperek uğurladı.
DAHA ÖNCE NAKİL OLAN ÇOCUĞA NAKLEDİLECEK
Medical Park Ordu Hastanesi Organ Bağış ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Mithat Yağlı, Çetinkaya ailesine teşekkür etti. Dr. Yağlı, Çetinkaya’dan alınan kalbin daha önceden kalp nakli yapılan küçük bir çocuğa ikinci kez nakledileceğini belirtti. Oğlunun organlarını bağışlayan baba İsa Çetinkaya “Mahmut’um yaşayacak, diğerlerine can verecek” dedi.
DHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD-İRAN savaşı: Rubio umutla İran'dan haber beklediğini açıkladı2.İHD: 'Şaban Yasak' kararı derhal uygulanmalı mahkumiyetlere son verilmeli3.“ER Kids Club” ile iyilik nesilden nesile taşınıyor4.CHP’li Başarır’dan Afyonkarahisarlılara: “ Burcu Köksal'ı sokaklarda yürütmeyin”5.Arakçi: ABD savaşı seçiyor
6.ABD'den yeni UFO hamlesi! Dünya bunu konuşuyor!7.Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı: “Bundan geriye dönüş yoktur”8.Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanlığı seçimi için Mansur Yavaş'a göz kırptı: İkinci turda...9.Boğaz'da aynı anda iki yalı birden satın alan genç milyarderin kimliği belli oldu10.Almanya’da çocuk kanalına “politik yönlendirme” suçlaması

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER









