Evlada en zor veda!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 5 2015
Paylaş
X Post
Ordu’da denizde boğulan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 12 yaşındaki Mahmut Çetinkaya’nın ailesi organlarını bağışladı. Çetinkaya’nın kalbi, iki böbreği ve karaciğeri 4 kişiye nakledilmek üzere alındı.

Ordu’nun Ünye ilçesinde 4 gün önce serinlemek için yanındaki kuzeni 12 yaşındaki Sefa Atay ile birlikte Curi ırmağına giren Mahmut Çetinkaya boğulma tehlikesi geçirdi. Sudan çıkarılarak Ordu’da özel bir hastaneye kaldırılan Sefa Atay’ın önceki gün beyin ölümü gerçekleşti.
Mahmut Çetinkaya’nın organları ailesi tarafından bağışlandı. Ankara ve Erzurum’dan dün gece yarısı Ordu’ya gelen uzman ekip Çetinkaya’nın iki böbreği, karaciğer ve kalbini operasyonla aldı. Çetinkaya’nın kalbi Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans uçakla Ordu- Giresun Havalimanı’ndan Ankara’ya, karaciğeri Erzurum’a, iki böbreği ise İstanbul’a gönderildi. Baba oğlunun kalbinin olduğu kutuyu öperek uğurladı.
DAHA ÖNCE NAKİL OLAN ÇOCUĞA NAKLEDİLECEK
Medical Park Ordu Hastanesi Organ Bağış ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Mithat Yağlı, Çetinkaya ailesine teşekkür etti. Dr. Yağlı, Çetinkaya’dan alınan kalbin daha önceden kalp nakli yapılan küçük bir çocuğa ikinci kez nakledileceğini belirtti. Oğlunun organlarını bağışlayan baba İsa Çetinkaya “Mahmut’um yaşayacak, diğerlerine can verecek” dedi.
DHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Üsküdar Seçimleri Öncesi Tutuklanmıştı! Avukat Onur Cingil Duyurdu: CHP’li İBB Meclis Üyesi Ekrem Baki Özgürlüğüne Kavuştu2.Ankara'da Emekli Eyleminde Acı Son: İntihar Girişiminde Bulunan Ali Şekeroğlu Yaşamını Yitirdi3.Motorinden Sonra Benzinde de Rekor: İşte İl İl Güncel Akaryakıt Fiyatları4.Rusya ve Çin Masasındaki Ajanlar Tehlikede: FBI Tarihinin En Garip Veri İhlali5."Yazarkasayla Gelip Emekliyi Canından Ettiler": Özgür Özel'den İktidara Ve Medyaya Tepki
6.Yazıcıoğlu Dosyasında Beklenmedik Hamle: Yıllardır Dosyayı Takip Eden Avukat Da Hedefte7.Ukrayna'nın altyapısı tamamen yok olmak üzere8.Ahmet Şık'tan Meclis'te Flaş Fon Çıkışı: "Erişim Engeli Getiren Yargı Mensupları O Fonlarda İşlem Yaptı mı?"9.Ankara'da Aynı Gün İkinci İntihar Şoku: 2 Aylık Çevik Kuvvet Polisi Yaşamına Son Verdi10.Fon Soruşturmasında Gizem Çözüldü: Tera TLY Fonunun İlk 11 Yatırımcısı ve Payları Belli Oldu!

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Üsküdar Seçimleri Öncesi Tutuklanmıştı! Avukat Onu...

Ankara'da Emekli Eyleminde Acı Son: İntihar Girişi...

Motorinden Sonra Benzinde de Rekor: İşte İl İl Gün...

Rusya ve Çin Masasındaki Ajanlar Tehlikede: FBI Ta...

"Yazarkasayla Gelip Emekliyi Canından Ettiler": Öz...







