Evleri yıkılan vatandaşlar gözyaşı döktü


Ataşehir'de Kurbağalıdere çevresindeki gecekonduların yıkımı sırasında mahalle sakinleri ile polis arasında gerginlik yaşandı. Taş attığı ileri sürülen bir genci gözaltına almaya çalışan polise mahalle sakinleri tepki gösterdi. Bazı gecekondu sahipleri de yıkım sırasında gözyaşlarını tutamadı. Gecekonduların duvarlarına, yıkıma tepki amaçlı yazılan yazılar da dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yıkım ekipleri, Kurbağalıdere çevresindeki gecekonduların yıkımına bugün de devam etti. Kurbağalıdere ıslah çalışmaları kapsamında Aşık Veysel Mahallesi'nde gerçekleşen yıkımlarda kısa süreli gerginlikler yaşandı. Yıkım, mahalle sakinleri ile polis arasında zaman zaman tartışmalara neden oldu.

POLİSE TAŞ ATAN OĞLUNA TOKAT

Birçok gecekondu sahibi, yıkım başlamadan önce eşyalarını boşalttı. Çocukların da ailelerine yardım ettiği görüldü. Yıkım sırasında bir gencin polise taş attığı iddia edildi. Polis genci kovalayarak, saklandığı yerde gözaltına almak istedi. Mahalle sakinleri de genci polise vermemek için direndi. Oğlunun gözaltına alınacağını öğrenen baba Mehmet Üğreyi, 'polise niçin taş atıyorsun' diye oğluna tokat attı. Daha sonra da oğlunun gözaltına alınmasını önlemeye çalıştı.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Bu arada, evleri yıkılan aileler, iş makinelerinin olay yerine gelmesi ve yıkıma başlaması ile gözyaşlarını tutamadı. Birbirlerine sarılarak ağlayan aileyi yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Çocuklar da anne-babalarına sarılarak gözyaşı döktü.

Gecekondu sahipleri belediyeye yıkım nedeniyle tepki gösterdi. Mehmet Üğreyi, "Bunları yaptıranlar utansın. Yazık günah değil mi bu kış gününde. Önce yaptırdılar şimdi atıyorlar. 'Biz milletin yanındayız' diyorlar, nerede milletin yanındasınız?" diye yıkımı eleştirdi.

Bir başka vatandaş ise "Bir daire verip bize satıyorlar. Buraya da 20 bin lira enkaz parası veriyorlar. Dere kenarına imar verilmiyor diyorlar ama dere kenarına gökdelen diktiriyorlar." şeklinde tepkisini dile getirdi.

DUVAR YAZILARI İLE TEPKİ

Yıkılan gecekonduların duvarlarına tepki amaçlı yazılan yazılar da dikkat çekti. Belediyeye ve yıkım ekiplerine yönelik, 'Yıkmayın dedemizin hatırası', 'İsyankar, yıkamazlar, dede hatırası', 'Baban ölsün belediye' gibi yazılar tepkilerini dile getirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Evleri yıkılan vatandaşlar gözyaşı döktü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER