Eylem yapan işçiler karanlıkta kaldı


Üretimi durdurulan Sivas Demir Çelik Fabrikası (SİDEMİR)'nın işçileri bu kez elektrik ve doğalgazlarının kesilmesi nedeniyle eylem yaptı. İşçilerin ailelerinin de katıldığı eylemde çocuklar battaniyelere sarılarak mum ışığında ders çalıştı.

5 aydır ücretlerinin verilmediği gerekçesiyle eylem yapan ve işten çıkarılan işçiler kaldıkları fabrika lojmanların elektriği ve doğalgazının da kesilmesiyle karşı karşıya kaldı. 2 gündür elektriklerinin yanı sıra doğalgazlarının da kesildiği için soğukta kalan işçiler aileleriyle birlikte Kent Meydanında toplanarak seslerini duyurmaya çalıştı. Ailelerin de destek verdiği eylemde çocuklar da battaniyelere sarılarak katıldı.

Çelik-iş Şube Başkanı Mustafa Erturhan maaş alamadıkları gibi çıkışlarının da verildiğini belirterek, elektriklerinin de kesilmesiyle karanlığa mahkum olduklarını ifade etti. Erturhan şunları söyledi:

"Maalesef acılar içindeyiz, en sonunda çıkışlarımızı da verdiler. Fabrikadaki lojmanlarda içler acısı bir hal var. Şehirle bağlantısı kesilmiş durumda, bir ilaç ihtiyacı olsa şehire gelemiyorlar. Dün itibariyle elektrikleri ve doğalgazları kesildi, karanlığa mahkûm edildi. Zaten para alamıyorlar bir de açlığa mahkûm edildiler. Bu insanlar ne suç işledi. Suçları sadece Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıdıkları için bunlar suçlu. Suriye ve Afganistan kimliği ile gelselerdi hepsine sıcak aş ve maaş verilecekti. Ama bu insanlar alın terinin mücadelesi için, evlerine ekmek götüremiyor, elektrikleri kesiliyor ve ısınma problemi yaşıyorlar. Çocuklar karanlıkta ders çalışmaya çalışıyor, yazık artık."

İşçilerden bazıları ise kimliğini yere atarak, yetkililerin sorunlarını çözmeyecekse Türk vatandaşlığından silmelerini istedi. Polisin geniş güvenlik önlemi altında bir süre burada bekleyen işçiler daha sonra alandan ayrıldı. Lojmanların elektriklerinin bağlanması için yetkililerle görüşmeler yapıldığı kaydedildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Eylem yapan işçiler karanlıkta kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER