Eylem yapan işçilere 'işten çıkarma' tehditi

Ford Otosan'da iş bırakma eylemi yapan işçiler, patron tehditiyle karşı karşıya.

Eylem yapan işçilere 'işten çıkarma' tehditi

Bursa’da Renault fabrikasının ardından Ford Otosan’da da iş bırakma eylemi yapan işçiler, bir kez daha patron tehditiyle karşı karşıya kaldı. Ford Otosan yönetimi, Kocaeli’deki fabrikada işbaşı yapmayan işçilerle yollarını ayıracaklarını açıkladı.

Diken.com.tr'nin haberine göre, Metal sektöründe patronları sarsan ve işçilerin hedefindeki Türk Metal’in saltanatına son veren, metal işçilerinin eylemi 12’nci gününe girdi. Daha önce Tofaş, Mako ve Ototrim’de anlaşmayla sona eren, Coşkunöz’de ise kazanımın elde edilemediği eylemde Gölcük’te bulunan Ford Otosan fabrikasında da 300 kadar işçi eylemlerini sürdürüyor.

İŞTEN ÇIKARIRIZ

Ford Otosan yönetimi ise bugün bir açıklama yayınlayarak, fabrikada ‘normal üretim sürmesine rağmen‘ kritik noktalardaki personel sıkıntısı çektiklerini ifade etti. Yönetim makul bir mazeret bildirmeden halen işbaşı yapmayanların işlerinin başına dönmesi, aksi takdirde İş Kanunu gereği iş akitlerinin feshi konusunda prosedür başlatılacağını bildirdi.



Bun rağmen Ford Otosan Gölcük Fabrikası’nın önünde bugün de sayıları 300’ü aşan işçi işbaşı yapmayarak bekleyişlerini sürdürürken, Ford yönetiminin işçilerin talepleri arasında yer alan ücret iyileştirme konusunda anlaşmaya yanaşmadığı belirtildi.

ESKİŞEHİR'DE DE ÜRETİM DURDU

Gölcük’te iş durdurma aylemi kararlılıkla devam ederken, Eskişehir’deki Ford Otosan’da da eylem başladı. Ford Otosan İnönü Fabrikası’nda 08.00-18.00 vardiyasında çalışan 600 kadar işçi, bugün saat 11.00 sırasında alkış ve sloganlarla fabrika bahçesinde toplanarak üretimi durdurdu.
<< Önceki Haber Eylem yapan işçilere 'işten çıkarma' tehditi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER