"EYOF2015 Olimpiyat Oyunları, madalya şansı olan sporcuların katıldığı yarışma"


Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali'nin (EYOF2015), gelecekte Olimpiyat Oyunları'na katılma ve madalya şansı olan genç sporcuların katıldığı bir yarışma olduğunu söyledi.

EYOF2015'e katılmak için Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e gelen Türk sporcuları kafilesinden Neşe Gündoğan, konakladıkları Olimpiyat Köyü'nde Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) sorularını cevapladı. EYOF2015'in Avrupa Olimpiyarları Komiteleri tarafından organize edildiğine vurgu yapan Gündoğan, söz konusu yarışmaya katılan sporcuların, gelecekte Gençlik Olimpiyatları'na ve Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılma ve madalya şansı olan genç sporcuların mücadele edeceği bir festival olduğunu söyledi.

Avrupa'nın en iyi sporcularının EYOF 2015'e katılmak için Tiflis'e geldiğini dile getiren Gündoğan, "Bizim içinde şuandaki Türk takımı aslında gelecekte olimpiyat aday takımımız bir anlamda. Bizim açımızdan da önemli. Hem sporcularımızı görmek, hem de sporcularımızın tecrübe kazanmasını sağlamak açısından önemli." dedi.

Türkiye'nin spor festivaline 51 kız, 51 erkek toplam 102 sporcuyla katıldığını belirten Neşe Gündoğan, Türk sporcuların oyunlar porgramındaki 9 spor dalından sekizine katıldığını kaydetti. Gündoğan, "Yarından itibaren de yarışmalar başlıyor. O yüzden çok heyecanlıyız." dedi.

Olimpiyat Köyü'nde kalan Türk milli sporcu Nuri Sarıkaya da Cihan'a yaptığı açıklamasında, müsabakalara judo branşında katılacağını bildirdi. Türkiye'yi EYOF2015'te temsil etmekten gurur duyduğunu dile getiren Sarıkaya, madalya kazanmak için elinden geleni yapacağını söyledi.

Yarışmaya Atletizm branşından katılan Mahsum Korkmaz ise Cihan'a yaptığı açıklamasında, ülkesini temsilen EYOF 2015'e katıldığını söyledi. Korkmaz, "Yarış heyacanı var her keste şuan. Allah nasip ederse hepimiz madalyayla ülkemize dönmeye çalışacağız. İki gün sonra yarışmaya katılacağım. Türkiye halkından destek beliyorum." dedi.

Tiflis'te 13'üncüsü düzenlenecek olan festivalde, dokuz spor dalında 50 ülkeden yaklaşık 3 bin 500 sporcu madalya kazanmak için mücadele edecek. 14-18 yaş grubundaki sporcuların katılacağı yarışmada atletizm, basketbol, bisiklet, cimnastik, hentbol, judo, yüzme, tenis ve voleybol dallarında müsabakalar yapılacak. Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali açılış töreni bugün TSİ 19.00'da Tiflis'te 23 bin seyirci kapasiteli Mihail Kamara (Lokomotiv) Stadyumu'nda yapılacak.
CİHAN
<< Önceki Haber "EYOF2015 Olimpiyat Oyunları, madalya şansı olan sporcuların... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER