"Eyy Sisi" ve "one minute"de büyük 'U' dönüşü

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 'U' dönüşlerine yenilerini ekliyor. "15 Temmuz'un finansörü" diye gösterdiği Birleşik Arap Emirlikleri ile yeni bir sayfa açan Erdoğan, Mısır ve İsrail ile de benzer adımların atılacağını duyurdu. Erdoğan, tartışılan faiz kararlarından geri adım atmayacağını da söyledi.

SHABER3.COM

Erdoğan, Türkmenistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türkiye ziyaretini değerlendiren Erdoğan, Mısır ve İsrail ile de normalleşme adımlarının atılacağını açıkladı. 

Erdoğan "Bu ziyarette de bu anlaşmaları gerçekleştirdik. Bu anlaşma metninde olan maddeler inanıyorum ki Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında yeni bir dönemin başlamasına ve bunu kalıcı kılmaya vesile olan bir adım oldu. Gerek ikili gerek heyetler arasındaki görüşmelerimiz çok çok iyi geçti ve orada imzaları attık.

Nasip olursa şubat ayı içerisinde benim bir iade-i ziyaretim olacak. Benden önce gerek Dışişleri Bakanım gerek Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanımın ziyaretleri olacak. Ön hazırlıklar olacak. Arkasından şubatta da inşallah ben geniş bir heyetle gideceğim ve bazı adımları çok güçlü şekilde atacağız.

10 milyar dolarlık bir yatırım planı sundular. Bu yatırım planını da uygulamaya koymak suretiyle çok daha farklı bir geleceği inşâ etmiş olacağız. Bu konuda da güzel gelişmeler olacak. Tabii Bay Kemal saçma sapan şeyler konuşup duruyor" dedi. 

Erdoğan "Birleşik Arap Emirlikleri ile başlayan ilişki ister istemez İsrail ve Mısır’la ilişkileri akla getirdi. Siz bu ilişkilere nasıl bakıyorsunuz? İsrail ve Mısır’a büyükelçileri atayacak mısınız" sorusuna ise; 

"Şimdi zaten kararımızı verdiğimiz zaman tabii ki büyükelçileri de belli bir takvim içinde atama durumunda olacağız. Bu söylediğiniz ülkelerin kiminde maslahatgüzar olarak atılmış bazı adımlar var. Büyükelçi yok, fakat maslahatgüzar var.

Bu adımları da peyderpey belli takvim içinde atmış olacağız. Birleşik Arap Emirlikleri ile aramızda nasıl bir adım atıldıysa, diğerleriyle de buna benzer adımları atacağız." diyerek cevap verdi. 


<< Önceki Haber "Eyy Sisi" ve "one minute"de büyük 'U' dönüşü Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER