"Çiğköfte zayıflatıyor"
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Nisan 3 2016
Diyet yapanların bu yiyecekten uzak durmasına gerek olmadığını, aksine tercih edilmesinin zayıflamaya destek sağladığını söyledi

MANİSA Sekizeylül Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Buse Telli, yaz mevsimi öncesi fazla kilolarından kurtulmak isteyenleri tedirgin eden çiğköfteden korkulmasının yanlış olduğunu, ölçülü tüketilirse zayıflamaya katkı sağladığını söyledi.
Manisa Sekizeylül Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Buse Telli, yaz mevsimi öncesi kilosundan şikayetçi olanların dikkatini çekecek açıklamalar yaptı. Etsiz yapılan çiğköftenin baharatları nedeniyle zayıflamak isteyenler için iyi bir tercih olduğunu dile getiren Telli, diyet yapanların bu yiyecekten uzak durmasına gerek olmadığını, aksine tercih edilmesinin zayıflamaya destek sağladığını söyledi. Telli, "Diyet ile sevilen yiyeceklerden uzak kalınsa da çok severek yediğimiz çiğköfte hem tok tutar, hem zayıflamamıza destek sağlar. Acı biberin yağ yakma ve metabolizma hızlandırıcı özelliği vardır. Bulgur, içinde fazlaca lif barındırır, kan şekerinin düzenlenmesi ve sindirim sitemi için faydalıdır. Cevizin kolesterol düşürücü etkisi vardır. Yani çiğköfte aslında düşünüldüğü gibi zararlı bir yiyecek değil aksine zayıflamamızı kolaylaştıran bir yiyecektir" dedi.
FABRİKASYON ÜRETİLENLERE DİKKAT
Çiğköftenin porsiyonunun ayarlanması halinde diyetten çıkarılmasına gerek olmadığını ifade eden Telli, "Her ne kadar kalorisi çok düşük olmasa da etsiz olarak yenilecek 3-4 adet çiğköfte sadece marul ve limonla tüketilirse kilo aldırmaz. Diyet yapıyorsunuz diye çiğköfteden uzak durmanıza gerek yok. Özellikle öğle yemeği ve akşam yemeği arasında fazla zaman olduğu için acıkma durumu daha çok olur. 3-4 adet çiğköfte, marul ve bol limon ile güzel bir ara öğün yapabilirsiniz. Son yıllarda daha da yaygınlaşan fabrikasyon üretim ile etsiz yapılan çiğ köftelere dikkat edilmelidir. Kalite belgelerine sahip, sağlıklı olarak hazırlanmış, paketlenmiş ve saklama koşullarına dikkat edilmiş çiğ köfteye diyetinizde rahatlıkla yer verebilirsiniz" diye konuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi2.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!3.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı10.Zelenski 20 maddelik barış planını kamuoyuna ilk kez açıkladı

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hu...


