'Fâili Meçhul' sanıklarından skandal açıklamalar

‘Faili meçhul’ davasında sanıklardan akıl almaz savunma: JİTEM Fransızca’da seni seviyorum demek.

'Fâili Meçhul' sanıklarından skandal açıklamalar

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 1993 ile 1995 yılları arasında işlenen 21 faili meçhul cinayetle ilgili emekli albay Cemal Temizöz ve Cizre eski belediye başkanı Kamil Atağ’ın da aralarında olduğu sekiz sanığın yargılandığı davada sanıklardan ‘kafa bulan’ yanıtlar geldi.

Sanık Adem Yakın, 1990’larda Doğu ve Güneydoğu’yu kana bulayan Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele’yi (JİTEM) kastederek, “Ben JİTEM’i bilirim. Fransızca’da seni seviyorum demektir” dedi.

Diken'in haberine göreEskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Cizre JİTEM davasının geçen 18 Haziran’da görülen önceki duruşmasında Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi savcısı Hakan Ali Erkan sanıkların ayrı ayrı beraatini istemişti.

Bugün görülen karar davasında, Cizre’de 1993’ten itibaren iki yıl boyunca işlenen faili meçhul cinayetlerde yakınlarını kaybedenler söz aldı. Davadan önce ‘Cemal Temizöz Suçsuz ise #21İnsanıKimÖldürdü?‘ başlığıyla kampanya örgütleyen 12 bileşenli Cezasızlıkla Mücadelede Güçbirliği’nin bileşeni Hafıza Merkezi, duruşmadaki gelişmeleri Twitter’dan duyurdu.

Yakınlarını kaybedenlerden bazılarının mahkeme salonunda Türkçe ve Kürtçe yaptıkları konuşmalar sırasıyla şunları söyledi:

Bedriye Akman: “Ben nasılsa artık çocuğumu göremiyorum, onlar da hapse girsin çocuklarını göremesin.”

Medine Aydın: “Üç yıldır bir bodrumda yaşıyoruz. Halimizi hakim ve savcılar görse maaşlarının yarısını bize verir.”

Ömer Candoruk’un eşi Hanım Candoruk: “Beraat vermemeniz için yalvarıyorum. Hatası olsa hapiste olurdu, taşların altında olmazdı”

Şevkiye Aslan: “Allah beraatini vermesin.”

Abdülhamit Düdükoğlu’nun oğlu: “Allah belalarını versin. Ben beddua ediyorum.”

Hamit Özmen: “Beyaz Toroslar’ı vardı Cemal Temizöz ve adamlarının. Kuş uçmaz Cizre’de dediğiniz halde amcam ve babamın akibetini nasıl bilmiyorsunuz? Serbest bıraktıysanız neredeler?”

Faili meçhul yakınlarının konuşmalarının ardından söz alan sanıklardan Adem Yakın, “Cizre’de bulunmadım, ne tanıyorum ne alakam var” dedi ve ekledi: “Ortaya suç atılıyorsa ispatlanmalı. Bunlar dümen, entrika, tiyatro. Ben görevimi yaptım, kimsenin ölümüne iştirak tanık etmedim. JİTEM’i bilirim, Fransızca’da seni seviyorum demektir.”
<< Önceki Haber 'Fâili Meçhul' sanıklarından skandal açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER