Fabrikayı yaktığı iddia edilen şüphelinin serbest bırakılması tepki çekti

Fabrikayı yaktığı iddia edilen şüphelinin serbest bırakılması tepki çekti

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde önceki gün bir tekstil fabrikasını ateşe vererek yaktığı iddia edilen şüpheli R.T., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüphelinin mahkemece serbest bırakıldığı haberini duyan tekstil fabrikası çalışanları, Sorgun hükümet binası önünde toplanarak tepkilerini dile getirdi.

Sorgun'da çalıştığı tekstil fabrikasını işten çıkartıldığı gerekçesi ile yaktıktan sonra jandarmaya teslim olan R.T'nin çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldığını öğrenen yaklaşık 150 fabrika çalışanı, önce adliye önünde eylem yapmak istedi. İşçiler, polisin izin vermemesi üzerine Sorgun Kaymakamlığı önünde toplandı. Fabrika çalışanları adına basın açıklaması yapan Nuray Erkuş, mağduriyetlerini bildirmek üzere toplandıklarını söyledi. Erkuş, "Bizlere bu mağduriyeti yaşatan bu şahsın serbest kaldığını ve halk arasında dolaştığını öğrendik. Biz 150 işçi şu anda mağduruz. Adaletin yerine gelmesini istiyoruz. Devlet büyüklerimizden iş yerimizin yeniden kalkınması için yardımlarını bekliyoruz. Yeniden iş hayatına dönmemiz için yardım bekliyoruz. İş yerimiz bizim evimiz gibiydi. Her şeyimiz yakıldı yıkıldı. Bu şahıs neden dışarıda? Biz adaletin yerini bulmasını istiyoruz." dedi.

Fabrika çalışanlarından Emine Çuan da çok üzgün olduklarını belirterek, "Onca insan mağdur oldu. O şahsın halk arasında dolaşması bizi gerçekten çok üzdü." dedi.

İşçiler yaptıkları açıklamaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı. R.T. isimli şüphelinin daha önce fabrikada işçi olarak çalıştığı, sevdiği iş arkadaşından karşılık göremediği ve rahatsızlık verdiği sebebiyle işten çıkarıldığı, bu yüzden fabrikayı yaktığı iddia edilmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Fabrikayı yaktığı iddia edilen şüphelinin serbest... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER