Facebook’a “sistematik ırkçılık” soruşturması
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Mart 6 2021
Çalışanlarının sadece yüzde 3.9'u siyahi olan sosyal medya devi Facebook, işe alma ve primlerde ırkçı önyargıyla hareket etmekle suçlanıyor. Şirket politikalarının yaygın ayrımcılığa neden olduğu iddia ediliyor.

Sosyal medya devi Facebook’un işe alma ve primlerde ırkçı önyargıyla yaklaştığı ileri sürüldü. Şirket politikalarının sistematik yaygın ayrımcılığa neden olduğundan şüpheleniliyor.
İş başvurusunda bulunan üç avukat ve şirketin kendilerine karşı ayrımcılık yaptığını iddia eden bir yönetici Reuters haber ajansı ile iletişime geçti.
Facebook operasyon programı yöneticisi Oscar Veneszee ve diğer iki çalışan Facebook’u, öznel değerlendirmelerle ve ırkçı klişeleri teşvik ederek siyah adaylara ve çalışanlara karşı ayrımcılık yaptığını iddia ettiler.
Anlaşmazlıkları arabuluculuk yoluyla çözmek üzere kurulan Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu (EEOC), Facebook aleyhine şimdilik herhangi bir iddiada bulunmadı. Aylarca ve daha uzun sürebilecek olan soruşturma, yanlış davranış tespitiyle de sonuçlanmayabileceği bildirildi. Bu yüzden ajans şimdilik yorum yapmayı reddetti.
FACEBOOK SÖZCÜSÜ REDDETTİ
Facebook sözcüsü Andy Stone, soruşturmanın durumu veya belirli iddialar hakkında yorum yapmayı reddederek “Tüm çalışanlara saygılı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamak çok önemlidir. Bu tarz her iddiayı ciddiye alıyor ve her vakayı derinlemesine araştırıyoruz.” dedi.
FACEBOOK’UN AVUKATI YORUM YAPMADI
Veneszee ve iş adaylarını temsil eden Gupta Wessler’in avukatı Peter Romer-Friedman, EEOC’nin geçen Ağustos ayına kadar sistemik araştırmacılar getirdiğini ve son dört ayda her iki taraftan da ayrıntılı brifing belgeleri aldığını söyledi. Facebook'un avukatı Covington & Burling yorum talebine yanıt vermedi.
YÜZDE 3.9’U SİYAHİ
Facebook, geçtiğimiz Haziran ayı itibariyle ABD’deki çalışanlarının yaklaşık yüzde
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...2.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'3.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti4.Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'un da adı karıştı! Savcılıktan açıklama geldi5.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan...

Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlı...

Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general h...

Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'u...

Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını v...


