Facebook Messenger'a yeni özellikler geliyor

Facebook, sohbet uygulaması Facebook Messenger için geliştirdiği yeni özelliklerini açıkladı. Yapılan açıklamada, Facebook'un chat botları üzerinde çalıştığı ve bir takım yenilikler geleceği belirtildi. GIF, video, ses klibi veya başka dosyalar gönderebilecek.

Facebook'tan video paylaştı; 400 bin dolar kazandı

(Video: Arşiv)

Nisan ayında çalışmalarına başlatılan chatbot platformuna bugüne kadar 11 bin'den fazla bot eklendiğini duyuran Facebook'un Mesajlaşma Ürünlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı David Marcus, kişisel duvarında bir yazı yayınladı. Yazıda, Mayıs ayından beri onbinlerce geliştiricinin bu botlar üzerinde çalıştığı bilgisi verildi.

Ayrıca, Bot Engine aracı için de 23 binden fazla hesap yaratıldığı eklendi. Facebook, geliştiriciler için doğal dil işleme servisi üzerinde de çalışıyor.

Facebook Messenger'ı dünya üzerinde 900 milyon'dan fazla insan kullanıyor. Henüz kullanıcı geribildirimlerine açılmayan chat botları hakkkında incelemeler, e-mail veya Facebook Developers sayfasından paylaşılabilir.

Chatbotları kullanıcılara GIF, video, ses klibi veya başka dosyalar gönderebilecek. Her bot kullanıcılara 5'den fazla seçenek sunabilecek. Dilerseniz satın almak istediğiniz ürünlerle ilgili önerileri görebileceksiniz. Artık cevap vermek için 10'dan fazla cevap butonu olacak. Kullanıcılar seçilmiş menü yerine ekranın aşağısından cevaplarını yollayabilecekler.

<< Önceki Haber Facebook Messenger'a yeni özellikler geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER