Facebook’tan içerik denetiminde yeni adımlar
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 12 2020
ABD’de 3 Kasım başkanlık seçimleri yaklaşırken Facebook Salı günü açıkladığı yeni politikasıyla siyasi bağlantıları olan Amerikalı kullanıcıların “haber metni” şeklinde reklam yapmalarını engelleme kararı aldı.
Buna göre siyasi bağlantıları olan kullanıcılar Facebook’ta haber sayfası oluşturabilecek, ancak bazı kısıtlamalara maruz kalacak.
Facebook’tan yapılan açıklamada bu bağlantılara sahip haber sayfalarının Facebook News bölümü altında yer almayacağı belirtildi ve reklam izin politikasının bundan böyle siyasi bağlantısı olan kullanıcıları da kapsayacağı kaydedildi.
Facebook, reklam izin politikası kapsamında, sosyal konularda görüş içerikli ve seçimleri konu alan siyasi reklamlara kimlerin para yatırdığını açıklıyor.
2 milyar 700 milyon aktif kullanıcısıyla dünyanın en büyük sosyal medya ağı olan Facebook, sahte haber ve yanlış bilgi yayma kampanyalarını engellemediği gerekçesiyle eleştirilere maruz kalıyordu.
Facebook’tan yapılan açıklamada ‘‘Siyasi bağları olan kullanıcıları belirlemek bizim için yeni bir süreç. Zaman içinde daha çok öğrenecek ve ihtiyaçlara uyum sağlayacağız’’ denildi.
Facebook ayrıca Topluluk Standartları Raporu’nda, yılın ikinci çeyreğinde Corona virüsüyle ilgili yanlış bilgi yaydığı gerekçesiyle 7 milyon paylaşımın kaldırıldığını açıkladı.
Rapora göre Facebook ikinci çeyrekte 22,5 milyon paylaşımı nefret söylemi içerdiği gerekçesiyle kaldırdı, bu rakam ilk çeyrekte 9,6 milyondu.
Facebook ayrıca aşırılık yanlısı örgütlerle bağlantısı olan 8,7 milyon paylaşım da aynı dönemde kaldırdı. Bu rakam ise ilk çeyrekte 6,3 milyondu.
Facebook, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında salgın nedeniyle ofislerde az kişi bulundurduğundan içerik izleme faaliyetlerini büyük ölçüde otomasyon yöntemiyle yürüttüğünü bildirdi.
Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos ilk kez Kongre üyelerinin ka
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!8.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'9.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'10.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


