Facebook'tan video paylaştı; 400 bin dolar kazandı

Facebook Live, canlı video yayınlayabileceğiniz bir Facebook hizmeti. Bir süredir şirketin en çok yatırım yaptığı alan, burası. Zira internette en çok paylaşılan içerik artık video.

Facebook'tan video paylaştı; 400 bin dolar kazandı

Geçen haftalarda Star Wars karakteri Chewbacca maskesi takarak kahkahalara boğulan bir kadının videosu 100 milyonun üzerinde seyirci toplamıştı. Meşhur serinin sevilen karakteri Chewbacca, biz insanlar gibi konuşamıyor ve tiz bir çığlığa benzer sesler çıkarıyor.

Candace Payne isimli kadın, bu maskeyi taktığında, her ağzını açtığında bu şekilde sesler çıkarıp gülmeye başladığında, milyonlarca insan bu videoya takılıp kaldı. Paylaşım rekorları kırdı.

Hayatı değişti

Bu video ile Payne, 400 bin doların üzerinde para kazandı. Öyle ki, Dallas’taki bir fuarda tanesi 20 dolara imzalı resim satmaya bile başladı. Daha öncesinde de Facebook’un genel merkezinde bir gezintiye davet edilmişti.

Bir internet sitesi, videonun ‘planlı bir viral’ olduğuna dair haber yapmıştı ancak sonrasında yalanlamak zorunda kaldı. Candace Payne, gerçekten de kendi hâlinde bir anne ve çocukları için aldığı Chewbacca maskeleri, hem Disney’in maske satışlarını arttırdı hem de Facebook’un video hizmetine müthiş bir reklam oldu.

İnternet böyle bir yer…

YENİ HAYAT
<< Önceki Haber Facebook'tan video paylaştı; 400 bin dolar kazandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER