Fahri Kasırga'dan 'villa' açıklaması

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Ocak 27 2016
Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Urla villalarının kaçak olabileceğini ancak kimsenin söz konusu villaların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait olduğunu ispat edemeyeceğini söyledi.
Fahri Kasırga'dan 'villa' açıklaması
Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na 'kaçak' denilmesinin doğru olmadığını savunan Kasırga, "Mevcut yasalarımıza göre bu saray kadar yasal, bunun kadar meşru hiçbir yapı bilmiyorum" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu, Başkan Süreyya Sadi Bilgiç'in başkanlığında devam ediyor. Komisyon görüşmelerinde TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın sunumundan sonra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fatih Kasırga ile Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Nihat Ömeroğlu birer sunum gerçekleştirdi. Sunumlardan sonra yapılan müzakerelerin ardından soru cevap bölümüne geçildi. Muhalefet milletvekillerin soruları üzerine söz alan Fahri Kasırga'ya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın gerçek maliyeti ve ne kadar kişinin istihdam edildiği sorusu yöneltildi. Kasırga, "Saray'ın, külliyenin inşaatının daha doğrusu hepsi başbakanlık bütçesinden yapıldı. Bütün harcamalar başbakanlıkta mevcut. Öyle ifade edildiği gibi 5,1 milyar dolar... Öyle bir külliyenin tam on tanesinin yapımına tekabül eder." diye konuştu. Kasırga, cumhurbaşkanlığına tahsis edilen uçakla ilgili iddiaların da başbakanlığa sorulması gerektiğini söyledi.

'CUMHURBAŞKANLIĞINDA TOPLAM 948 PERSONEL ÇALIŞIYOR'

Kasırga, kaç kişi çalıştığı yönündeki bir soruyu ise "Bütün cumhurbaşkanlığında, İstanbul'daki birimlerimiz dahil bize bağlı müzeler, kütüphaneler, bütün bize bağlı birimlerde çalışan memur statüsündeki kişi sayısı 702. 246 sözleşmeli personelimiz var, 948 kişi hizmet etmekte. Sayın Gül 449 kişiyle devralmış, 679 kişiyle teslim etmiş." şeklinde cevapladı. Çalışan personel sayısına asker ve polis olarak çalışan cumhurbaşkanlığı güvenlik birimi personelinin dahil olmadığını kaydeden Kasırga, başka bir soru üzerine ise bu rakama danışmanların dahil olduğunu söyledi.

'BU SARAY KADAR MEŞRU VE YASAL HİÇBİR YAPI BİLMİYORUM'

'Kaçak Saray' ifadesini doğru bulmadığını vurgulayan Kasırga, "Bu 'kaçak saray' la

Bu haberler de ilginizi çekebilir