Fakir ailelere kömür yardımı Resmi Gazete'de


Fakir ailelere kömür yardımı yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu'nun kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İl ve ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirlenerek valiliklere bildirilecek fakir ailelere, müracaatları üzerine asgari 500 kilo bedelsiz kömür verilmesini öngören karara göre; valiliklere kömür sevkiyatı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca belirlenecek kriterler çerçevesinde, kuruluşlar tarafından belirlenen sevkiyat programı dahilinde yapılacak.

Türkiye Taşkömürü İşletmeleri Kurumu (TKİ) ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) genel müdürlükleri tarafından CIF satış esaslarında valiliklerce bildirilen teslim noktalarına kadar gönderilecek kömür, sevkiyat noktalarının konumuna göre belirlenecek nakil vasıtalarıyla adı geçen kuruluşların sorumluluğunda nakledilecek.
Valiliklere yapılan kömür tesliminden doğan vergi ve harçlar (KDV dahil) TKİ ve TTK tarafından ödenecek. Teslimde ödenecek bu bedeller TKİ ve TTK tarafından görev zararı sayılacak.

Bakanlar Kurulu'nun söz konusu kararının; Hazine Müsteşarlığı tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın görüşleri alınarak ocak ayından başlamak üzere en geç bir ay içinde uygulamaya konulması gerekiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Fakir ailelere kömür yardımı Resmi Gazete'de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER