Fakirlere kömür haberine açıklama


Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A. Ş., fakirlere kömür dağıtılırken yolsuzluk yapıldığı iddialarını içeren habere ilişkin açıklama yaptı. Firma yetkilileri, "Haberde bahsedilen Sayıştay raporu, Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı'na yapılan kömür teslimatı ile ilgili değil, Çorum ili Dodurga ilçesinde bulunan kömür ocağı ile Erzurum ilinde bulunan stok sahasında yapılan açık kömür nakliyeleri hakkında düzenlenmiştir." dedi.

Açıklamada, haberde, "Bakanlar Kurulu kararıyla yoksullara dağıtılan kömür yardımlarında da yolsuzluk yapıldığı ortaya çıktı. Sayıştay tespitine göre fakir ailelere dağıtılmak üzere TKİ adına sosyal yardım vakıflarına teslim edilen kömürleri taşınmasında daha fazla para kazanmak için bir kamyon aynı gün içinde bin 700 kilometrelik yolu 5 kez gidip gelmiş gibi gösterildi." denildiği hatırlatıldı. Haberde, raporda olmayan tespitlerin yer aldığını öne süren firma yetkilileri, "Haberde bahsedilen Sayıştay raporu, Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı'na yapılan kömür teslimatı ile ilgili değil, Çorum ili Dodurga ilçesinde bulunan kömür ocağı ile Erzurum ilinde bulunan stok sahasında yapılan açık kömür nakliyeleri hakkında düzenlenmiştir. Raporun hiçbir bölümünde stok sahasından Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıflarına yapılan nakliyeler ile ilgili olarak herhangi bir eleştiriye yer verilmemiştir. Haberde bahsi geçen sevk irsaliyeleri Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı'na teslim edilen kömürlere ait sevk irsaliyeleri değildir." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, "Sayıştay raporunda 1030 adet sevk irsaliyesi düzenlenmiş denilmiştir. Bu irsaliyeler müvekkil şirketin kendi üretim tesisi ile stok ve paketleme tesisi arasındaki ara nakliyelere ait irsaliyelerelerdir. Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı'na teslim edilen kömürlere ait irsaliyeler Sayıştay tarafından incelenmiş ve herhangi bir hata bulunmamış, Sayıştay raporunda bu konuda da bir eleştiriye yer verilmemiştir. Nitekim Türkiye Kömür İşletmeleri de hata bulunmayan bu sevk irsaliyeleri ile ilgili mülki amirliklere yapılan teslimat üzerine ödeme yapmıştır. İlgili mülki amirliklerin teslim tutanakları Sayıştay tarafından incelenmiş ve herhangi bir hata bulunmamıştır. Haberde otomobil plakası olduğu belirtilen üç adet araç plakası Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı'na yapılan teslimatlarla ilgili değildir." ifadelerine yer verildi.Fakirlere-komur-haberine-aciklama-1989426.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Fakirlere kömür haberine açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER