Falyalı suikastına ait ilk polis raporu ortaya çıktı

Organize suç örgütü yöneticisi Sedat Peker'in videolarındaki iddialar ile gündeme gelen Halil Falyalı'ya suikast düzenlendi. Falyalı'nın ölümünün ardından ilk polis raporu da ortaya çıktı.

SHABER3.COM

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in uyuşturucu trafiğinin merkezinde olduğunu söylediği ve Kuzey Kıbrıs'taki yasadışı işlerde sıkça adı geçen Falyalı'nın suikastı ardından hazırlanan ilk polis raporu ortaya çıktı.
 
TELE1'den Hazal Güven'in haberine göre, Polis Müfettişi Murat Bayram tarafından paylaşılan raporda, saldırıya ilişkin 31 mermi ele geçirildiği ve 17 adet 7.62 mm, 5 adet de 9mm çapında boş kovan bulunduğu kaydedildi. Bayram, olay yerinde ayrıca 9 adet 7.62 mm çapında mermi çekirdeğini bulunduğunu kaydetti.

Bayram, Falyalı ve Demir’in otopsisinin de bugün yapılacağını belirtti. Dün gece saat 18:45 sıralarında Falyalı'nın şoförü Murat Demirtaş’ın kullandığı SL 001 plakalı araca kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, saldırı sonucu Demirtaş olay yerinde araçta bulunan Halil Falyalı ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

PEKER'İN İDDİALARI
Peker'in eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'la birlikte kokain ticareti yapmakla suçladığı Halil Falyalı hakkında önemli iddialarda bulunmuştu.

Sedat Peker, KKTC'li iş insanı Halil Falyalı'yı, Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'la birlikte kokain ticareti yapmakla suçlamıştı. 

YAYINA BAĞLANMIŞTI
Falyalı, hakkındaki iddialara Cüneyt Özdemir'in Youtube yayınında yanıt vermişti.

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in Youtube yayınına bağlanan Falyalı, şunları söylemişti:

"Hayatımda ne Binali Bey'i ne de Binali Bey'in oğlunu... ne yan yana geldik. Diyorlar ya 'uydu antenlerine baksınlar, sinyallere baksınlar', baksınlar. Hiçbir zaman biz bir araya gelmedik. Bu bahsi geçen insanların hiçbirini tanımıyorum. Hayatımda 3 kilometre yakınlarına bile gelmedim, görmedim, tanımıyorum."

ESKİ KKTC CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANI'NDAN FALYALI AÇIKLAMALARI
Sedat Peker'in yayınladığı videolardan sonra ismi gündeme gelen Halil Falyalı'yla ilgili, eski KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ve eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da açıklamalarda bulunmuştu. KKTC Meclisi'nde bir arazi satışı nedeniyle konuşma yapan Kalyoncu, bu konuşması nedeniyle Falyalı'nın kendisini arayarak kendisini ve ailesini tehdit ettiğini söylemişti.

Eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise, "Çeşitli kirli ve yasadışı ilişkilerin Halil Falyalı ismiyle de bağlantılı olduğu yönünde iddiaların olduğu biliniyor" demişti.

ERKAM YILDIRIM'IN VENEZUELA SEYAHATİ
Sedat Peker'in Halil Falyalı üzerinden dile getirdiği Erkam Yıldırım'la ilgili iddialar, eski Başbakan Binali Yıldırım tarafından yalanlanmıştı. Binali Yıldırım, Venezuela'da resmi heyetle birlikte fotoğrafları ortaya çıkan Erkam Yıldırım'ın, koronavirüs nedeniyle Venezuela'ya test kiti ve maske götürdüğünü ifade etmişti. Ancak gümrükte, Erkam Yıldırım'ın test kiti ve maske götürdüğüne ilişkin bir kayıt olmadığı ortaya çıkmıştı.


<< Önceki Haber Falyalı suikastına ait ilk polis raporu ortaya çıktı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER