Faruk Mercan, Hocaefendi görüşmesinin aslını açıkladı

Gül ve Davutoğlu arasında atışmalara sebep olan Hocaefendi ziyaretine yeni bir yorum geldi.

Faruk Mercan, Hocaefendi görüşmesinin aslını açıkladı

Gül'ün Davutoğlu'nu yalanladığı, Davutoğlu'nun Gül'ü yalanladığ 2013 yılındaki Davutoğlu'nun Gülen'i ziyaret etmesinin perde arkasını Gazeteci-Yazar Faruk Mercan yazdı.

Yazar Faruk Mercan bir süredir devam eden Fethullah Gülen ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görüşmesine ilişkin iddialarda bulundu.

Kanal Türk'ün Ankara temsilcisi Faruk Mercan, Ahmet Davutoğlu'nun Gülen'le Suriye konusunu görüştüğünü, Cemaat'in yayın organları ve yazarların Suriye konusundaki eleştirilerinden rahatsızlığını ilettiğini iddia etti.

Mercan Twitter'dan şunları yazdı:

"Davutoğlu'nun Pensilvanya'ya gidişinde bir mesaj iletme görevi olmadığını herkes biliyor. Hocaefendi'ye mesaj götüren kişi Bülent Arınç'tı. Davutoğlu'nun "Gülen'i son kez uyardım." sözü gerçeklerle örtüşmüyor.

İşte Faruk Mercan'ın konuyla ilgili tweetleri;

Davutoğlu'nun Pensilvanya'ya gidişinde bir mesaj iletme görevi olmadığını herkes biliyor. Hocaefendi'ye mesaj götüren kişi Bülent Arınç'tı.

Davutoğlu'nun "Gülen'i son kez uyardım." sözü gerçeklerle örtüşmüyor. Davutoğlu, kendisini ilgilendiren bir konu için gitti Pensilvanya'ya..

Davutoğlu; Hizmet camiasına yakın yayın organları ve yazarların Suriye konusundaki eleştirilerinden rahatsızdı. Hocaefendi'ye bunu iletti..

'ERDOĞAN'IN GÖRÜŞME PLANI NETLEŞMEYİNCE'

Erdoğan'ın Hocaefendi ile görüşme planı gerçekleşmeyince, onun adına giden kişi Bülent Arınç'tır. Dallandırıp budaklandırmaya hiç gerek yok.

'MİT MÜSTEŞARI 2 KEZ GİTTİ'

Erdoğan'ın Hocaefendi'ye gönderdiği diğer isim MİT Müsteşarıydı. O da Bülent Arınç gibi en az iki sefer Pensilvanya'ya gitti.

Erdoğan'dan Hocaefendi'ye giden mesajlar; "Bu hasret bitsin" şeklindeydi. Ve emir ve duaları talep edildi. Arınç bunu TRT'de açıkladı zaten.

Davutoğlu'nun eşi ile birlikte Hocaefendi'yi ziyaret etmesinde hiçbir anormallik yok.. Anormal olan; ziyaretin sebebini doğru aktarmamak..

Davutoğlu; Pensilvanya'ya dönemin Cumhurbaşkanı Gül'ün bilgisi dahilinde gittiğini söylüyor. Ama Gül'ün Fehmi Koru gibi mesajcıları vardı..

İşte Faruk Mercan'ın o twitleri:


<< Önceki Haber Faruk Mercan, Hocaefendi görüşmesinin aslını açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER