Fatih Koleji'nde 'tasarım' şenliği

Fatih Koleji'nde 'tasarım' şenliği

İstanbul Özel Beylikdüzü Fatih Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin düzenlediği gazete tasarım yarışması, renkli anlara sahne oldu. Tasarım şenliği, 11'inci sınıf öğrencileri arasında dereceye giren genç gazeteci adaylarının ödül töreniyle sona erdi. Tören öncesinde okulun bahçesinde açılan gazete stantlarında ise farklı bir coşku vardı. Öğrenciler arasında "gazete dağıtıcısı" kılığına giren de vardı, çiğ köfte yoğuran da...

Okul Müdürü Fuat Yılmaz, ödül töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilere ve etkinliğe destek veren basın temsilcilerine teşekkür etti. Fatih Kolejleri olarak bilimin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem verdiklerini dile getiren Yılmaz, "Öğrenciler, gazeteciliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu, ne zorluklar altında çalışıldığını bu yarışmada gördüler. " dedi.

Öğrenciler tarafından tasarlanarak basımı yapılan "Yankı, Elçi ve Mercek" adlı gazeteler arasında en iyi haber, en iyi spor haberi, en iyi röportaj, tasarım, çeşitlilik, içerik ve özgünlük dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Yankı gazetesinin 1'inci, Mercek gazetesinin 2'nci olduğu yarışmada Elçi gazetesi üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Öğrenciler, ödüllerini Meydan gazetesi yazarı Hasan Sutay, Aksiyon Dergisi Yazı İşleri Müdürü Necati Kola, Nabız gazetesi sahibi Vedat Denizer'in yanı sıra Cihan Haber Ajansı'ndan Alihan Hasanoğlu ile ve Zaman Gazetesi spor muhabiri Mahmut Bürkük'ün elinden aldı.

Proje sorumlusu Edebiyat Öğretmeni Hakan Gökkaya, törendeki konuşmasında "Yarışmanın amacı, her gün elimize aldığımız gazetelerin ne zorluklarla çıkarıldığını anlamamızı, onlarla empati kurmamızı sağlamaktı. Umarım amacımıza ulaşmışızdır. Herkese eşit, seviyeli, ahlaklı gazetecilik… Umarım siz de ileride bu zümreden olursunuz." temennisinde bulundu.

Tasarım şenliği, plaket, madalya ve sertifikalı ödül töreninden sonra hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Fatih Koleji'nde 'tasarım' şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER