Fatih Koleji'ne polis eşliğinde baskın


Son dönemde özel okullara yapılan baskınlara Fatih Koleji de eklendi. Türkiye'de ve uluslararası bilim olimpiyatlarında pek çok madalyası bulunan okulun Çobançeşme şubesine sabah saatlerinde polis eşliğinde denetim memurları geldi. Kurum avukatlarının talep ettiği izin belgelerini göstermek istemeyen denetim memurlarına avukatlar izin vermek istemedi. Kurum avukatları denetimin hukuksuz olduğunu ve korkutmaya yönelik olduğunu belirtirken, veliler de yapılan denetimlerin okuldaki düzen ve intizamı da ortaya koyduğunu belirtti.

Eğitim kurumlarına yönelik baskınlara bir yenisi İstanbul'da eklendi. Polis eşliğinde Fatih Koleji'nin Çobançeşme Şubesi'ne gelen gıda, tarım, SGK, maliye ve itfaiye ekipleri okul görevlileri tarafından karşılandı. 1,5 yıldan bu yana maliye ekiplerinin denetiminin devam ettiği kurumda memurları toplu olarak yeniden karşılarında gören okul görevlileri şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Okulda maliye ve diğer ekipler için tahsis edilen odaları bile bulunan memurlar, yeniden denetim yapacaklarını söyleyince okul avukatları memurlara gerekli belgeleri olup olmadığını sordu. Memurlar genel bir belge ile denetim yapmak isteyince avukatlar karşı çıktı. Denetime ilişkin izin belgelerini bir türlü göstermek istemeyen görevliler ile avukatlar arasında bir süre tartışma yaşandı.

Avukatların itirazlarına rağmen denetim yapmakta ısrar eden memurlar denetime başladı. Bu arada teftiş sırasında denetim memurlarının talep ettiği mali konulara ilişkin belgelerin zaten maliyenin ilgili biriminde olduğu, belgelerin yeniden talep edilmesinin şaşkınlıkla karşılandığı belirtildi.

'DENETİM HUKUKSUZ'

Kurum avukatlarından Furkan Çevik, yapılan işlemin hukuksuz olduğunu söyledi. Normal şartlar altında denetim yapıldığında gelen memurların görevlendirme yazısı olması gerektiğini ancak okula gelen kişilerin bu yazılarının olmadığını söyledi. Çevik, "Bize bir yazı gösterdiler ama bu yazının görevlendirme yazısı ile alakası yok. Bunu kendilerine söyledik ve yapılacak denetimin hukuksuz olacağını söyledik. Ama onlar denetim yapmak istediler. Fiilen de bizim engellemek gibi bir durumumuz yok. Bu hukuksuz denetim ile ilgili hukuki bütün haklarımızı sonuna kadar arayacağız. 1,5 yıldır devam eden olağan dışı bir denetim furyasından bahsedebiliriz. Yeni bir eğitim dönemi başlayacak, herhalde bizleri, velileri korkutmak istiyorlar. 1,5 yıldır devam eden denetimlerde herhangi bir eksiklik bulamamışlar. Buna rağmen tekrar gelmeleri yukarıda söylediğim sözlerin olabileceğini düşündürüyor. Özellikle de polis eşliğinde gelmeleri" şeklinde konuştu.

'AMAÇ NOBEL ÖDÜLLÜ TÜRK YETİŞTİRMEK'

Baskına tepki gösteren çok sayıda veli de okula gelerek desteklerini gösterdi. Okul ile ilgili kafalarında soru işareti bulunmadığını ve yıllardır çocuklarını koleje göndermeye devam ettiklerini belirten veliler "Öğretmenler bundan sonra da işlerine bakmaya devam edecekler. Yine M.I.T'ye kabul gören öğrenciler yetiştirecekler, yine NBA'ya Enes Kanter gibi başarılı olmuş sporcular yetiştirecekler. Yine olimpiyatlarda birincilikler kazanacaklar. Yine birinciliklerimiz olacak. Hedefimiz de inşallah Fatih Kurumları, Yamanlar Kurumları, Samanyolu Kurumları olarak Nobel ödülü almış bir Türk yetiştirmek olacaktır" dedi.





CİHAN
<< Önceki Haber Fatih Koleji'ne polis eşliğinde baskın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER