Fatih Terim'den Volkan'a açık kapı, kulüplere özgürlük


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, kulüplere teknik adam sınırlaması getirilmesi tartışmasına, "Kulüplere sınırlama olmaz." derken, kaleci Volkan Demirel'e de milli takım kapısının açık olduğunu söyledi.

Antalya'da devam eden Pro Lisans Kursu'nun ikinci etabında Antrenörlük Felsefesi ve Vizyonu konulu eğitim veren ve 2015-2016 Sezonu TFF Kış Semineri'nin törenine katılan Fatih Terim, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Açıklamalar sırasında yanında bulunan eski yardımcısı ve Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ve Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ı öven Terim, Türk futbolunda böyle hocaların sayısının artması gerektiğini belirtti.

"KULÜPLERE SINIRLAMA OLMAZ"

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ile teknik direktör Yılmaz Vural arasında yaşanan 5 günlükken görevden alınma olayını da değerlendiren Fatih Terim, kulüplere teknik adam sınırlaması getirilmesiyle ilgili de şunları söyledi:

"Teknik direktörlerinin çalışması TFF'nin talimatı açık, nasıl çalışacakları. Ancak kulüp başkanlarının da yönetimlerinin kararı farklı şekilde olması beklenemez. O yüzden talimatlara uygun olarak kulüplerimiz istedikleri kadar teknik direktör alabilirler. Yeter ki mukaveledeki şartlar yerine gelsin. Bugün Avrupa'da dört tane antrenörün tazminatını ödeyip beşinci antrenörü çalıştıran kulüp de var.

Sayın Başkanımız Yıldırım Demirören bu konuyu yönetimde gündeme getireceğini söyledi. Ama dediğim gibi bu üzerine kayıtsız kalamayacağımız bir durum. Öbürüne gelince zaten iki takım çalıştıracaksın diyor. Ancak şekil, usul hoş olmayabilir. Burada nasıl Uİlenberg hizmetlerinden dolayı en güzel şekilde uğurlandıysa, halefle selefi nasıl buluşturabildiysek, bir hediye ile yolcu ettiysek mühim olan budur. Yoksa, spesifik olarak bir hadiseye takılıp başka bir şey aramanın manası yok."

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2016 Fransa'ya hazırlık çalışmaları, özel maçlar ve takımın forvette yaşadığı sıkıntılarla ilgili soruları da cevaplayan Terim, şöyle devam etti:

"Fransa öncesinde, mart ayında iki tane hazırlık maçımız var. Ondan sonra da mayıs ayında içeride Antalya'da ve sonra İsveç'te hazırlanacağız. Büyük ihtimalle 29'unda Viyana'da Avusturya ile oynayabiliriz. İmza için az kaldı.

Burak Yılmaz tabii ki bizim çok önemli oyuncularımızdan bir tanesi, diğer oyuncularımız da çok önemli. Ama bütün milli takım oyuncularına, oraya gitmeyi arzulayan tüm oyuncularımızın perforsmanlarını en yükseğe taşımalarını her dakika söylüyorum. Keşke, seçimin çok zor olduğu bir ortam olsa bizim için ki bu da bize önemli bir katkı sağlar. Bir sıkıntımız var. Burak o zamana kadar büyük ihtimal iyileşecektir. Açıkçası, diğer yeni oyuncuları da beklemiyor değilim. Bir de mevcut oyuncularımızın oynayarak en yüksek seviyeye gelmesi en büyük dileğimiz."

VOLKAN DEMİREL'E AÇIK KAPI

Bir basın mensubunun, 'Volkan Demirel de dahil mi sorusuna' Terim, "Herkes için geçerli. Ben bütün milli takım oyuncularına ve buraya gitmeyi arzu eden tüm oyunculara performanslarını en yükseğe taşımalarını söylüyorum." diyerek, şöyle cevap verdi:

"Keşke seçimin çok zor olduğu bir ortam olsa bizim için ki o da bize önemli bir katkı sağlar. Yeni oyuncuları da beklemiyor değilim açıkçası, bir de mevcut oyuncularımızın en üst seviyeye gelmesi en büyük dileğim. 'Bu söylediğinize Volkan Demirel de dahil mi?' diyorsunuz? Evet herkes için geçerli."

'Volkan Demirel turnuvada oynamak istediğini açıkladı' hatırlatması üzerine ise Fatih Terim, "Tabii ki diyecek, neden demesin? Oynadı burada, bir başkası isteyecek de o niye istemeyecek? Herkesin istemesi lazım. Oynar, oynamaz, gelir gelmez... Bu herkesin milli takımı. Dolayısıyla Volkan da bizim uzun yıllar beraber oynadığımız, hizmet etmiş bir isim. Tabii ki isteyecek, Türk Milli Takımı'nı kim istemez." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Fatih Terim'den Volkan'a açık kapı, kulüplere özgürlük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER