Fatih Terim'den Hollanda maçı öncesi çarpıcı sözler

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve milli oyuncu Caner Erkin, yarın oynanacak kritik Hollanda maçı öncesinde bu ülkede bir basın toplantısı düzenledi.

Fatih Terim'den Hollanda maçı öncesi çarpıcı sözler

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki beşinci maçında yarın Hollanda ile karşılaşacak Türkiye'de Futbol Direktörü Fatih Terim ve Caner Erkin Amsterdam Arena Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Önemli bir maça çıkacaklarını belirten milli futbolcu Caner Erkin "Kazanmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Bunun için çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik." dedi

Takımın morali hakkında ise Caner, "Birlik ve beraberlik içinde çalışmalar oldu. Fatih hocamızın olduğu yerde birlik ve beraberlik her zaman olur. Bunun için bu birliktelik bizim için ayrı bir motivasyon." ifadelerini kullandı. 

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise milli takım içinde bazı gelişmelerin olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Herkes krizi doğru yönetti kanaati taşıyorum. Aslında ben Ömer'in de burada olmasını istemiştim. Onun bu yaptığı şeyin bu tarafa yansımaması için herkes aklı selim hareket etti. Gökhan da 40 defa özür diledi."

DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ BİR TAKIM İLE OYNAYACAĞIZ

Fatih Terim, dünya üçüncüsü bir takıma karşı oynayacaklarını belirterek, "Ayrıca karşımızda Hollanda futbolu var. Önemli ve güçlü bir rakip. Biz Çek Cumhuriyeti karşısında Hollanda'ya nazaran iyi oynadık. Hollanda'nın Çek Cumhuriyeti'ne kaybetmesinde daha farklı olduk. Hollanda iyi bir takım. En az Hollanda takımı gibi mücadele edip o zaman bir şey elde edebilirsiniz. Biz böyle zamanlarda iyi refleks gösteriyoruz. Hollanda'yı ciddi güçlü ve önemli adlandırıyorum. Ajax Arena Stadyumu'nda daha güçlü olduğunu biliyoruz." diye konuştu. 

FUTBOLCULARI KONUŞMAK MAÇTAN ÖNCE HATA

Böyle bir maç öncesi futbolcuları konuşmanın bir hata olduğunu kaydeden Terim, "Arkadaşlar sahada olan sahada kalır. Olayı başka yerlere çekiyoruz. Emre konusunda ise ona yapılan hiç hoş değil. Daha doğrusu hedef göstermek çok iyi bir şey değil. Emre çok üzüntülü. Yaptığı bir çok şeyi tasvip etmiyorum. Geldiğinde de konuştuk bunları, söyledim ona. Ama ona yapılanlar da hoş değil. Emre'yi linç etmemize gerek yok, herkes hata yapıyor Ama Emre'nin birçok iyi yönünü görmememizi engellemez. Herkes hata yapıyor. Onun için itidal ve tolerans ile olalım. Emre'de olayı isteyerek yapmadığını söyledi. Buranın rengi kırmızı ve beyaz. Buraya geldikten sonra başka bir renk yok. Biz herkese adil davranmaya çalışıyoruz. Kampımızı ülke dışına aldık. Haberimiz olmadan bazı tatsız olaylar oldu. Milli Takım kazanmasın veya mağlup olmasın diye çalışanlar bu gün tek yürek oldu." şeklinde konuştu.

ROBBEN'İN OLMAMASI ÖNEMLİ DEĞİL HOLLANDA TAKIM HALİNDE GÜÇLÜ

Hollanda'nın kolay bir rakip olmadığını da değinen Terim, "Bizim kaybedeceğimiz bir şey yok. Hollanda'da şöhret ve büyük oyuncu çok. Robben'in olmaması pek fazla önemli değil. Ben bu maça bir profesyonel ve ciddiyet içerisinde rakibe yaklaşıyorlar. Bu açıdan Hollanda son derece iyi koordineli bir takım." diyerek konuştu. 

TÜRKİYE'NİN BU GALİBİYETE İHTİYACI VAR

Türkiye'nin bu galibiyete çok ihtiyacı olduğunu da vurgulayan Fatih Terim, "Bu gruptan ki durumdan durumumuz çok farklı olacak. Bundan sonra Hollanda ile Türkiye'de oynayacağız. Hollanda gücü ile herşeyi telefi edebilir. Ama bu grupta edemeyebilir de. İkimizin de bir tek istikrarı var. İkimizde Çek Cumhuriyeti'ne yenildik. Yarin ki maç tamam veya devam. Kaybedince çok önemli kredi kaybederiz. Onun dışındakiler bizi ileriye götürür. Burada Hollanda ile oynamak çok kolay değil. Bu oyunun her saniyesi önemli. Çok dikkatli olmalıyız. Zekice davranmalıyız. Gerek atak ve defansta rakibe gerekli cevabı vermeliyiz." şeklinde konuştu. 

SNEİJDER ÖNEMLİ BİR OYUNCU

Eski futbolcusu Wesley Sneijder için ise Fatih Terim, "Sneijder çok önemli bir ve başarılı bir oyuncu." dedi. 

<< Önceki Haber Fatih Terim'den Hollanda maçı öncesi çarpıcı sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER