Fatih Terim: En güçlü gruplardan biri bize geldi


EURO 2016 Fransa Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele edecek olan Türkiye'nin grubu ve rakipleri belli oldu.

Kura çekilişi sonrasında gruplarla ilgili konuşan Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim Türkiye'nin grubunun diğer gruplara oranla daha zor olduğunu söyledi. Ama Türkiye'nin her şeyi deneyeceğini vurguladı. Fatih Terim, "Şu bir gerçek ki 2, 3, 4'lere baktığımızda herhalde en güçlü gruplardan biri bize geldi. Ama böylesi daha güzel. Ben açıkcası ne çıksa memnunum diyecektim. Çünkü teknik adamın memnuniyetsizliği herkese yansır benim hiç öyle bir halim ve tarzım yok." dedi.

Türkiye'nin ilk 2'ye girmek için uğraşacağını kaydeden Fatih Terim, "Olmazsa üçüncü olarak gitmeyi isteriz." ifadelerini kullandı.

İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile birlikte D Grubu'nda yer alan Türkiye'nin Avrupa şampiyonasında deneyimli olduğunu hatırlatan Terim, "Her istediğiniz çıkmıyor. Ancak sahanın içerisinde hedef birliği ve gönül birliği yapmış bir Türk Milli Takımı her şeyi yapabileceğini gösterdi." dedi.

İlk maçın Hırvatistan ile Paris'te ikinci maçın İspanya ve üçüncü maçın Çek Cumhuriyeti'yle olduğunu hatırlatan Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda olduğu gibi Çeklerle grubun son maçını oynayacağımızı söyledi. A Milli Takım'ın rakipleri hakkında da bilgi veren Terim, "İspanya'yı konuşmaya gerek yok. Bugün dünyanın en iyi takımlarının başında geliyor. Avrupa şampiyonu, dünya şampiyonu her oyuncusu birbirinden yıldız. Çek hepimizin bildiği tanıdığı bir takım. Aynı gruptan geldik ve bir o yendi bir biz yendik. Hırvatistan dünya kupasındaki rakibimiz. Burada ilk deneyeceğiz birbirimizi. Ancak ben oyuncularıma güveniyorum Türk milli takımının burada çok enteresan işler yapacağını düşünüyorum. Yeni yıldızlar ortaya çıkaracağımız inancını taşıyorum. Hiç kimseden korkmadan çekinmeden keyfini sürerek sahada oynadığımız oyundan zevk alarak bir turnuva oynayacağız. Sonuç ne olur hep beraber göreceğiz; ama sonuç ne olursa olsun buradayız Fransa'dayız ve bu yarışın içindeyiz." dedi.

Kura çekimi sonrası Rusya Teknik Direktörü Leonid Slutsky ile arasında geçen konuşmaya da değinen Fatih Terim, "Rus antrenörle beraberdik. O da iki takım çalıştırıyor ben de çalıştırırken sıkıntılıydı onu konuştuk. Burada dünyanın en önemli argümanı bu. Bu argümanı kaybetmememiz lazım her konu için. Adalet için, barış için, saygı, sevgi için her şey için futbol ve spor en önemli argüman onu gördük. Yoksa maçlar kazanılır kaybedilir." diye kaydetti.

Terim, basın mensuplarıyla sohbet ederken de çekiliş öncesinde Arda Turan ile konuştuğunu, İspanya'yı istediğini söyledi. Arda'nın da desteklediğini ifade etti. Fatih Terim, 2. torbadan da İtalya'nın çıkmasını çok istediğini, ancak olmadığını da sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Fatih Terim: En güçlü gruplardan biri bize geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER