Fatih Terim: Kampta bazı üzücü şeyler oldu

Fatih Terim ve Hakan Çalhanoğlu, yarın oynanacak Hırvatistan karşılaşması öncesinde basına konuştu.

Fatih Terim: Kampta bazı üzücü şeyler oldu

Basın toplantısında önce Hakan Çalhanoğlu söz aldı. Yıldız futbolcu şunları söyledi:

"Herkes tabii ki İspanya'yı biliyor, tanıyor. Ama Avrupa şampiyonasına birçok ülke katılıyor. Bütün takımlar zordur. Biz şu an için sadece yarınki maçı düşünüyoruz. Bizim istediğimiz tabii ki yarın Hırvatistan'ı yenmek."

"Oynadığım mevki beni zorlamıyor. Fatih Hocam beni sağda oynatıyor. Onun kararı. Ben en iyi şekilde fayda vermek istiyorum. Buradaki sistem bana çok uygun. Bu takımdan da çok zevk alıyorum. Sadece 1 mağlubiyetimiz var. Bu çok önemli bence."

"Sahada yeteneğimi gösterebilmek için elimden geleni yapmaya çalışıyorum her zaman."

"Emre Mor benim için çok yetenekli bir futbolcu. Biz de o yollardan geldik. Daha çok şeyler öğrenmesi lazım."

Fatih Terim'in açıklamaları ise şu şekilde:

(Çin basınının Burak Yılmaz ile ilgili sorusu üzerine)

"Burak Çin'e yeni gitti, birkaç aydır orada. Takımına çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sakatlık zamanına denk geldi. Burak ve Ersan'dan sonra birçok Türk oyuncu da Çin'e gidip başarılı olacaktır."

'UEFA bilimin nimetlerinden daha fazla yararlanmalı'

"Tarihi, kültürü, sanatı ve edebiyatından sonra futbolu ülke markası haline getirmiş Fransa'yı içtenlikle kutluyorum ve ülkem adına konukseverliklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki güvenlik konusunda daha rahat olsunlar ama ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarından şüphe duymuyoruz. Bunun için de ayrıca teşekkür ederim. UEFA'ya da disiplinli ve özenli organizasyonu için teşekkür ediyorum. Bizim UEFA'dan bir tek ricam daha olacak. Artık futbolun, bilimin ve teknolojinin nimetlerinden daha fazla yararlanması konusunda adım atmalarını istiyorum." 

'Emre Mor'u ilk izlediğimde sıradışı olduğunu söyledim'

"Ocak ayında teknik ekibimiz bana Emre Mor'u söyledi. İlk izlediğimde sıra dışı bir oyuncu olduğunu söyledim. Emre Mor'un futbolu doğru oynamayı öğrenir ve fizik olarak da yükselirse, Avrupa ve dünya önemli bir oyuncu kazanır. ?Doğru futbol oynamayı iyice öğrendikten sonra, Emre Mor'un dünya çapında önemli bir oyuncu olacağını düşünüyorum. Kendisini Türk Milli Takımı'na kazandırdığımız için hakikaten mutluyum."

"İlk 11'i 24 saat önce ani bir kararla oyunculara açıkladım. Son zamanlarda oynadığımız oyun düzenini devam ettirmeye çalışıyoruz. Normal klasik takımımız devam ediyor."

'Arda benim altın kadromda'

"Arda Turan zaten oynar. İspanyol basını kayıpları Arda'ya yüklemeseydi daha iyi olurdu. Arda bizim için önemli bir oyuncudur. Barcelona'da ister oynasın ister oynamasın... Bu sadece değerli meslektaşım Luis Enrique'yi ilgilendirir. Arda hiç oynmasa burada bizim en önemli oyuncumuzdur. En önemli oyuncumuz olup olmadığını da bu turnuvada inşallah seyretme imkanı bulacağız. Arda'nın muhakkak ki fiziki eksiklikleri vardı. Biz de o eksiklikleri tamamlamaya çalışıyoruz. Benim için bir sorun yok. O benim altın kadromda."

'Bazı üzücü şeyler oldu'

"Gökhan Gönül mevzusu aylardır sürüyor. Bu konuda hassas davranan yok. Kimsenin özel işlerine karışmayız. Ancak transfer güzel bir şey, istenmek güzel bir şey. Konuşmayı yasaklayamayız. Dünyanın gördüğü haberi biz yazmayalım mı? Yazmayın... 10-15 gün oyuncuların morali bozulmasın diye yazmayın... Bazı üzücü şeyler oldu, burada da Türkiye'de de ama hepsini bir kenara bırakıp yarınki maça hazırlanmaya çalışıyoruz..."

<< Önceki Haber Fatih Terim: Kampta bazı üzücü şeyler oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER