Fatihli öğrenciler, gazetecilerle buluştu


Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Özel Fatih Koleji 11. sınıf öğrencileri geleneksel hale getirilen 5. gazete yarışması öncesinde Ereğli'de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilik hakkında bilgiler alan öğrenciler, takıldıkları sorular hakkında da gazetecilerden bilgi aldı.

Ereğli Özel Fatih Koleji tarafından her yıl düzenlenen Dil ve Anlatım dersi kapsamında 11. sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştirilecek olan geleneksel gazete yarışması için hazırlıklar başladı. 4 sınıftan yaklaşık 60 öğrenci yarışacağı ve çıkarılacak olan 4 gazetenin mizanpaj, haber, fotoğraf ve içeriği ile ilgili bilgi almak ve akıllarına takılan soruları cevaplamaları için Ereğli basının da çalışan gazetecilerle bir araya geldi.

Okulun toplantı salonunda gerçekleştirilen söyleşiye Değişim Medya Haber Editörü Hüseyin Aksakal, Rota Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Seyhan Dikay, Medya Ereğli Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yalçın Kasapoğlu ve Cihan Haber Ajansı Ereğli Muhabiri Sinan Kabatepe katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Fatih Koleji Edebiyat Zümre Başkanı Harun Büyükbaş, seminere katılan gazetecilere teşekkür ederek verecekleri bilgilerden öğrencilerin büyük fayda sağlayacaklarını inandıklarını söyledi.

Seminer şeklinde geçen toplantıda konuşan gazeteciler habercilik ve gazete konusunda fikirlerini öğrencilerle paylaşırken, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Yaklaşık 1 saat süren seminer, öğrencilerin sorularının ardından sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Fatihli öğrenciler, gazetecilerle buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER