Fazıl Say ve Serenad Bağcan'dan 'etek sarı' türküsü

Fazıl Say ve Serenad Bağcan'dan 'etek sarı' türküsü

Ünlü piyanist Fazıl Say ile Serenad Bağcan, Malatya'nın türküleriyle meşhur ilçesi Arguvan'da konser verdi. Ünlü sanatçılar, Arguvan türküsü olarak bilinen 'etek sarı, sen etekten sarısın' eserini seslendirdi.

Arguvan Belediyesi ve Maltepe Belediyesi'nin ortaklaşa organize ettiği Fazıl Say ve Serenad Bağcan konseri, Arguvan Nazım Hikmet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Konsere, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberinde miletvekilleri Erdoğan Özyalçın, Ali Şeker, Eren Erdem, Nurettin Demir, Kemal Zeybek, Orhan Sarıbel, Cemal Okan Yüksel, Zeynep Altıok, Aylin Nazlıaka, Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, Mehmet Gökdağ, Ali Akyıldız, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Garnizon Komutanı Özcan Durmaz, Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Baro Başkanı Enver Han, Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları de katıldı.

Yoğun bir katılımın olduğu konserde izleyiciler, Say'ın parmaklarından çıkan melodiler eşliğinde Serenad Bağcan'ın yorumuyla eşsiz bir gün yaşadı. Say ve Bağcan konserde Nazım Hikmet, Metin Altıok, Cemal Süreya, Ömer Hayyam, Can Yücel ve Orhan Veli gibi şairlerin şiirlerini seslendi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, yaptığı açıklamada, "Fazıl Say'ın Arguvan'a gelmesinin onurunu ve gururunu yaşıyoruz." dedi. Konserin sonunda ise Fazıl Say ve Serenad Bağcan, Arguvanlılara sürpriz yaparak Arguvan türküsü olan 'etek sarı, sen etekten sarısın' eserini seslendirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Fazıl Say ve Serenad Bağcan'dan 'etek sarı' türküsü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER