Fazıl Türk: 4 yıl neyi beklediniz?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Aralık 24 2015
Mersin merkez Akdeniz Belediye Belediye Eş Başkanı M. Fazıl Türk, kendisine ve çalışanlarına yönelik son dönemdeki operasyon ve gözaltılara tepki gösterdi. Türk, "Madem ortada suç vardı, suç örgütü vardı, neden 4 yıl beklediniz? Ben 2014 yılı yerel seçimlerine katılıp yeniden seçildim, bu kadar zaman neden beklediniz?" diye sordu.
Mersin merkez Akdeniz Belediye Belediye Eş Başkanı M. Fazıl Türk, kendisine ve çalışanlarına yönelik son dönemdeki operasyon ve gözaltılara tepki gösterdi. Türk, "Madem ortada suç vardı, suç örgütü vardı, neden 4 yıl beklediniz? Ben 2014 yılı yerel seçimlerine katılıp yeniden seçildim, bu kadar zaman neden beklediniz?" diye sordu.

Geçen Cuma günü ihaleye fesat karıştığı iddiasıyla belediyesi çalışanı 25 kişi ile birlikte gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Akdeniz Belediye Belediye Eş Başkanı M. Fazıl Türk, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ve HDP İl Eş Başkanı Selman Günbat ile birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde (MGC) basın toplantısı düzenledi.

Geçen Kasım ayı içinde Mersin TEM Şubesi tarafından yapılan bir operasyonda toplam 11 kişi gözaltına alındıklarını hatırlatan Türk, "Gözaltına alınma gerekçemiz, 2011 yılında açılan bir dosyadan açılan bir dava idi. Bu dosyada belediye olarak PKK/KCK'ye para transferi yaptığımız iddia ediliyordu. Mahkeme bütün arkadaşlarımı ve beni tahliye etti. Fakat aradan 20 gün geçtikten sonra, yine 2011 tarihli aynı dosyanın içeriği-vasfı değiştirilerek, bu kez 'Suç örgütü kurma, ihalelere fesat karıştırma, ihalelerde yolsuzluk' gibi saçma iddialarla, belediye birim müdürlerim ve çalışanlarımla birlikte geçen Cuma sabahı KOM Şube polisleri tarafından evlerimizden gözaltına alındık." şeklinde konuştu.

Akdeniz Belediyesi'nin tüm ihalelerinin devletin ve Kamu İhale Kurumu'nun gözetiminde, basına ve kamuoyuna açık, şeffaf bir şekilde gerçekleştiğini anlatan Türk, şunları söyledi: "Yakın geçmişte, basına da yansıyan müfettişlerin denetleme raporları incelendiğinde, yolsuzlukların ve vurgunların, hangi siyasi partiye ait belediyelerde yoğunlaştığı görülecektir. Akdeniz Belediyemizde, yılın 300 günü Sayıştay ve Mülkiye müfettişleri denetim için bulunmakta, belediyemizin bütün ihale dosyalarını, iş ve işlem raporlarını tek tek teftiş etmektedirler."

"MÜFETTİŞLER BİZE TEŞEKKÜR ETTİ"

Bu haberler de ilginizi çekebilir