FBI'dan Apple'a yasa dışı teklif
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Şubat 17 2016
Tim Cook, FBI'ın iPhone için yasadışı teklifini ifşa etti.

Apple CEO'su Tim Cook, FBI'ın iOS yazılımına yasadışı kod yükleme isteğini müşterilerine açık bir mektupla duyurdu.
Apple, FBI'ın, iOS'un bir versiyonunu oluşturarak şifrelenmiş kullanıcı bilgilerine ulaşımına "müşterilerimizin güvenliğini tehdit eden daha önce görülmemiş bir adım" diyerek karşı çıktı.
Techradar'ın haberine göre, Cook "... ABD hükümeti bizde hiç olmayan bir şey istedi. Bizim böyle bir adım atmak için çok tehlikeli bulduğumuz bir şey istedi. Bizden iPhone'lara yasadışı yol inşa etmemizi istedi" diyerek müşterilerine açıklama yaptı.
TERÖRİST SORUŞTURMA
FBI, Aralık 2015'te San Barnadino terörist saldırısı soruşturmasında ele geçirilen bir telefonun kodunu arıyordu.
Cook "Özellikle, FBI bizden, bir çok güvenlik özelliğini engelleyecek, iPhone işletim sisteminin yeni bir versiyonunu yapmamızı istiyor. Bu yeni yazılımı soruşturma kapsamında ele geçirilen iPhone'a yüklemek istiyor"
SAMANYOLUHABER.COM
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!
6.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı7.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!10.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER






