FED Başkanı: Toparlanma yıllar alabilir

Fed Başkanı Powell, işsizlik oranının beklenenden iyi olduğunu belirterek, düşük faiz oranlarının uzun bir süre devam edeceğinin sinyalini verdi.

SHABER3.COM

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Amerikan Ulusal Radyosu'na (NPR) verdiği mülakatta ABD'de açıklanan ağustos ayına ilişkin istihdam raporunu değerlendirdi.

"İstihdam artış hızı birçok kişinin beklediğinden daha iyi." diyen Powell, ancak ekonominin tam olarak toparlanmasının yıllar alabileceğini aktardı.

"EKONOMİ UZUN SÜRE DESTEĞE İHTİYAÇ DUYACAK"

Powell, açıklanan istihdam raporunu 'iyi' olarak nitelendirerek, "Mayıs ve haziran ayları boyunca epeyce kişiyi işlerine geri döndürdük" ifadelerini kullandı.

Fed'in yakın zamanda tedbiri bırakmayacağını ve faiz oranlarının uzunca bir süre düşük seviyelerde kalacağını belirten Powell, "Ekonominin, ekonomik faaliyeti destekleyen düşük faiz oranlarına uzun süre ihtiyaç duyacağını düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı istihdam raporuna göre, tarım dışı istihdam ağustosta 1.37 milyon kişi artarken işsizlik oranı yüzde 8.4'e düştü.
<< Önceki Haber FED Başkanı: Toparlanma yıllar alabilir Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER