Fed 'Bej Kitabı'nı yayınladı: Ilımlı büyüme devam ediyor


Amerikan Merkez Bankası (Fed)'in iş dünyasının nabzını tuttuğu 'Bej Kitabı' raporuna göre ülke ekonomisi ılımlı büyümeye devam ediyor.

12 bölgesel Fed raporlarının derlendiği Bej Kitabı'nda temmuzdan ağustos ayı ortalarındaki peryotta ekonomik aktiviteler ve sektörel genişlemelerin devam ettiğine dikkat çekildi. Özellikle ekonomik aktivitelerin en çok yükseldiği New York, Philadelphia, Atlanta, Kansas City ve Dallas bölgelerinde büyümenin 'ılımlı' olduğu ifade edildi. Cleveland,St. Louis, Minneapolis ve Dallas bölgelerindeki üretim aktivitelerinde pozitif büyüme kaydedildi. New York ve Kansas City'de üretimde 'düşüş' görüldü.

Perakende satışları Cleveland, Minneapolis bölgelerindeki 'yatay', Atlanta'da 'karşık', Dallas'ta ise 'düşüşler' kaydedildi. Bütün bölgelerde otomobil satışlarından artış gözlendi.

Raporda turizm aktivitelerindeki artışa dikkat çekildi. 12 bölgedeki gelişmelerin incelendiği raporda, ülke genelinde ulaşım sektöründeki aktivitelerde artış görüldü. Hemen hemen bütün bölgelerde bankacılık sektöründe iş ve tüketici kredisi hacminde pozitif gelişmeler kaydedildi.

Fed'e göre, ABD genelinde konut ve ticari gayrimenkul piyasalarda pozitif gelişmeler devam ediyor. Mevcut konut satışları ve konut kiralama hareketliliği olumlu yönde.

Birçok bölgede istihdam artışı sağlanırken, Boston, Cleveland ve Dallas'ta ise iş imkanlarında 'çok az' gelişme kaydedildi. New York, Cleveland, St.Louis ve San Francisco'da saatlik ücretlerde artış olduğuna dikkat çekildi.

Yılda 8 defa yayınlanan Bej Kitabı'nın bu sayısı Boston Fed tarafından hazırlandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Fed 'Bej Kitabı'nı yayınladı: Ilımlı büyüme devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER