FED kararından sonra doların durumu...
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 18 2015
ABD Merkez Bankası (Fed), uzun süredir beklenen faiz artırımını bu ay da yapmadı ve dolar 3 lira sınırına geriledi.

Fed, küresel ekonomik endişeler, finans piyasalarındaki oynaklık ve ABD'de enflasyonun düşük seyretmesi nedeniyle faiz oranlarını dün sonuçlanan toplantıda sabit bırakma kararı alırken, yılın ilerleyen dönemlerinde faizleri artırmak konusunda kapıyı açık bıraktı.
Fed Başkanı Janet Yellen, İki gün süren toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Küresel ekonomideki görünüm daha az belirgin bir hale gelmiş gibi görünüyor" dedi ve ekledi: "Dünyada artan belirsizliğe de bağlı olarak, komite beklemenin daha uygun olduğunu düşündü" dedi.
Fed kararının ardından, euro 1.13 dolar düzeyinden 1.1438'e kadar çıktı. Karar öncesi 3.01 lira dolayında olan dolar, 3.0 liranın hafif altına çekilse de, daha sonra 2.9 - 3.0 lira aralığında hereket etmeye başladı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...2.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!3.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'4.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!5.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!
6.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı7.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti8.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'9.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!10.Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'un da adı karıştı! Savcılıktan açıklama geldi

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







