Fed'den faiz sinyali

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Kasım 5 2015
Fed'in ABD bankalarına yönelik denetleme faaliyetleri hakkında bilgiler veren ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, faiz artışına Aralık'ta başlayabileceklerini belirtti.
Fed'den faiz sinyali
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, Fed'in Amerikan ekonomisinin beklenen gelişmeyi göstermesi durumunda faiz artışına Aralık'ta başlayabileceğini söyledi.

Yellen, ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı sunumda, Fed'in ABD bankalarına yönelik denetleme faaliyetleri hakkında bilgiler verdi ve soruları yanıtladı.

Büyük finansal kurumların, 2008 krizinden bu yana Dodd-Frank Bankacılık Reformu sayesinde önemli ölçüde güçlendiğine işaret eden Yellen, buna karşın bazı bankaların risk yönetimi konusunda hala zorluklar yaşadığına işaret etti.

Yellen, Fed'in bugün finans kuruluşlarına yönelik denetleme ve düzenleme faaliyetlerinde sistemin istikrarına odaklandığını belirterek, şunları söyledi:

"Odak noktamızdaki bu dönüşüm, büyük finansal kuruluşların denetlenmesi ve düzenlenmesinde kapsamlı bir değişime ön ayak oldu. Büyük bankaların başarısız olmasından ya da batmasından kaynaklanacak ekonomik ve finansal riskleri azaltacak bir dizi yeni kriter getirdik. Ayrıca, büyük finansal kuruluşlarını, daha ileri dönük bir yaklaşımla denetlememize imkan sağlayacak bazı değişiklikler yaptık."

Bununla birlikte, Fed'in daha küçük ölçekli finansal kurumlara yönelik denetleme sistemlerini de güçlendirdiğine işaret eden Yellen, bu kurumların risk oranları doğrultusunda gözetildiğini anlattı.

"ARALIKTA FAİZ ARTIŞINA GİDİLEBİLİR"
Fed Başkanı Yellen, sunumunda para politikasına yönelik herhangi bir değerlendirme yapmazken, toplantının soru cevap kısmında Fed'in ilk faiz artışına aralık toplantısında gidebileceğini ifade etti.

ABD ekonomisinin iyi durumda olduğunu ve işgücü piyasasındaki atıl kapasitenin azaldığını, ancak faiz artışı için henüz herhangi bir karar alınmadığını ifade eden Yellen, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ekim toplantısında küresel finansal ve ekonomik şartlara yönelik aş

Bu haberler de ilginizi çekebilir