Federasyonlar olimpik sorguda

Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü, olimpik sporcuların kontrolü için 10 kişilik bir üst birim oluşturdu. Kurulan üst kontrol birimi, olimpiyatlara kota alan ve kota adayı sporcularla ilgili federasyonları her konuda denetlemeye başladı.

Federasyonlar olimpik sorguda

2016 Rio Olimpiyatlarına hazırlık amacıyla kurulan özel birimde, Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve dışarıdan da bazı isimlerin olduğu belirtildi. İsimleri açıklanmayan birimin, Olimpik Federasyonların Olimpiyat kotası alan veya kota adayı sporcuları ile ilgili yapılan çalışmaları denetlediği öğrenildi. 

Ocak ayında kurulan birimin, çalışmalarına başladı ve eksikleri olan olimpik federasyonları uyardığı belirtildi. Olimpik ve paralimpik federasyon, sağlık kurulları ve bilim kurullarının başkanları ve genel sekreterleri Bakanlığa davet edilerek, her konuda fikir alındı ve eksik konularda uyarılarda bulunuldu. Federasyonların bir çoğu ile görüşüldüğü, kalan federasyonlarla da bu hafta içerisinde görüşüleceği ve oluşturulacak programa göre Rio Olimpiyatları'na hazırlıkların devam edeceği ifade edildi.

Bazı federasyonların sporcular ile ilgili yaptığı hazırlıklarda eksikler olduğu tespit edildiği ve uyarıldıkları da öğrenildi. Üst birimin özellikle federasyonları doping konusunda uyardığı belirtilirken, sporcuların sağlık, beslenme, performans ölçümleri ve olimpiyatlara gidecek kafilelerin ne yiyeceğine kadar daha birçok konuda uyarıldıkları öğrenildi.

Özellikle doping konusunda federasyonların dikkati çekilen nokta ise ilaçlar. Kurul yetkililerin federasyonları uyararak, sporcuların kullandığı ilaçlara çok dikkat edilmesinin istendiği belirtilirken, eksik çalışma yapan bazı federasyonlar ise uyarıldı. Üst kurul tüm federasyonlarla görüştükten sonra, hazırlayacakları ortak bir çalışma programına göre Rio Olimpiyatları'na sporcuları hazırlayacaklar. 


<< Önceki Haber Federasyonlar olimpik sorguda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER