Fehmi Koru'dan sitem dolu sözler

Habertürk yazarı Fehmi Koru, siyasetteki gelişmenin AKP’nin oyun planı doğrultusunda gelişeceğini belirterek "Ne yapayım, acı gerçek bu." ifadelerini kullandı.

Fehmi Koru'dan sitem dolu sözler

Fehmi Koru, Habertürk'teki "Geçmişte ne olmuştu, bugün olan ne?" başlıklı bugünkü yazısında, muhalefet partileri CHP ve HDP'nin oyun kurmakta yetersiz olduğunu, MHP'nin uzlaşmaya yanaşmadığı bir tabloda da koalisyon için "AK Parti’nin oyun planında ne varsa onun çıkacağını" vurgulayarak "Ne yapayım, acı gerçek bu." dedi.

AK PARTİ'NİN ASIL HEDEFİ ERKEN SEÇİM Mİ?

AK Parti'nin asıl niyetinin erken seçim olduğunu belirten Koru, CHP ve MHP'yle görüşen AK Parti'nin aynı zamanda '7 Haziran seçiminin en başarılı partisi' diye nitelediği HDP'yi, aradan geçen 50 gün içerisinde, en zorda kalan parti durumuna düşürdüğü ve bunu akıllıca siyasi taktiklerle yaptığını, böylelikle HDP'nin bugün kendini savunmakta zorlanan bir parti haline geldiğini belirterek, bunun büyük bir siyasi beceri olduğunu vurguladı.

İşte Fehmi Koru’nun yazısından ilgili bölüm:

Şu anda takdirle izlediğim siyasi becerisi yalnızca koalisyon oluşumunda ipleri ele geçirmesiyle sınırlı değil; geçici hükümet yerini kalıcıya veya seçim hükümetine bırakıncaya kadar uzayacak süreyi kullanma biçiminde de becerikli AK Parti.

7 Haziran seçiminin en başarılı partisi HDP, aradan geçen 50 gün içerisinde, en zorda kalan parti durumuna nasıl düşüverdi dersiniz?

AK Parti’nin siyasi taktikleriyle...

HDP bugün kendini savunmakta zorlanan bir parti.

Onun sandık başarısını hesaplarına uygun görmeyen PKK’nın dağ kadrosu bir yandan, baraja takılmasını beklerken tek parti hükümetini imkânsız hale getiren HDP’yi sistem dışına itmeye çabalayan AK Parti öte yandan, HDP’yi iten itene...

Bir türlü 80 milletvekilli bir grup gibi davranamıyor HDP.

Seçimin öncesinde “Barışı biz getiririz” iddiasını seslendirerek farklı kesimlerden oy almayı başarmıştı HDP; seçim sonrasında bu sözünü tutabileceği tek bir adım atamadığı gibi, silahların yeniden konuşmaya başladığı bir ortamda ne yapacağını bilemez bir görüntü veriyor.

Günümüz ortamında siyasi başarının sahibi bir parti olarak HDP, Kandil’in önüne geçebilir ve “Muhatabınız benim” tavrını kamuoyuna kabul ettirecek girişimlerde bulunabilirdi; girişimin yerini salt retorik aldı, öyle olunca da HDP’nin önünü Kandil kesiverdi.

Muhalefet partileri -daha çok CHP ile HDP- oyun kuramıyor; daha kötüsü, siyasetin aslında bir tür oyun olduğunun farkında görünmüyor.

Bu tablodan ne çıkar?
AK Parti’nin oyun planında ne varsa o çıkar.
Ne yapayım, acı gerçek bu.
<< Önceki Haber Fehmi Koru'dan sitem dolu sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER