FEM, Türkiye birincilerini otomobille ödüllendirdi


İSTANBUL (CİHAN)- FEM Dershaneleri, geçen yıl Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Türkiye derecesi elde eden öğrencilerini ödüllendirdi. Türkiye birincilerine otomobil hediye eden FEM, dereceye giren diğer öğrencilerine de çeşitli ödüller verdi.

FEM Dershaneleri, YGS ve LYS'de dereceye giren öğrencilerini otomobil ve altınla ödüllendirdi. Süleyman Şah Üniversitesi'nde düzenlenen törene, Süper FEM-1 sınavına giren öğrenciler, geçtiğimiz yıl üniversite sınavlarında derece alan öğrenciler ile FEM Dershaneleri yöneticileri katıldı. Törende, LYS'de TS-1 alanında Türkiye birincisi olan Taha Niyazi Dutkuner, LYS TS-2 Türkiye birincisi Mustafa Asım Kılıçaslan ile LYS DİL 1-2-3 Türkiye birinciliğini elde eden Mehmet Kerem Çıtak'a otomobil hediye edildi. FEM dershanesinde üniversite sınavlarına hazırlanarak Türkiye birinciliğini kazanan başarılı öğrenciler salonu dolduran arkadaşlarından yoğun alkış aldı. Geçen yıl LYS'de Türkiye birincisi olarak Koç Üniversitesi Ekonomi bölümüne yerleşen Taha Niyazi Dutkuner, "Süreç hızlı geçecek, çalışma temponuzu düşürmeyin ve rahat olun." diye konuştu.

Sunuculuğunu Samanyolu spikeri Mahmut Filizer'in yaptığı törende 2014 YGS'de alanlarında Türkiye ikinciliğini alan Salih Akyel'e ise 5 bin liralık çek verildi. Aynı sınavda Türkiye üçüncülüğünü kazanan Mustafa Şenyurt ve Fatih Dinç de hediye olarak 3'er bin liralık çek aldı.

FEM Dershaneleri, Türkiye genelinde kendi bünyesinde bu sene gerçekleştirdiği Süper Fem-1 sınavlarında birincilere tam altın, ikinci ve üçüncülere yarım altın, dördüncü ve beşincilere ise çeyrek altın verdi.

Törende konuşan Süleyman Şah Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Aslan, sosyal bilimlerin önemine değinerek, "Türkiye'nin en önemli sosyal bilimler üniversitesi olup, Avrupa'da ve dünyada söz sahibi olmak istiyoruz. Öğrenci ve hoca kalitesi üzerinde durduğumuz şeyler. İlk beş binden gelen 150'nin üzerinde öğrencimiz var. Hocalarımızın çoğu ya yurt dışında ya da Türkiye'nin iyi üniversitelerinde eğitim alan hocalar." dedi. Prof. Dr. Aslan, Türkiye'de entelektüel birikimin eksikliğine değinerek, Türkiye'de sosyal bilimlerin tesadüfen horlanmadığını söyledi. Aslan, "Doğruları ve fikirlerimizi savunacak entelektüel kadromuz yok. Yüzlerce değil, onlarca sosyolog, siyaset bilimcimiz yok. Bunlar sosyal gerçekliği tayin edecekler." şeklinde konuştu.

2010 yılı LYS Türkiye birincisi olan Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi Cihan Mercan sınava girecek öğrencilere motivasyon konuşması yaptı. Mercan, sınava hazırlıkta en önemli unsurlardan birinin deneme sınavları olduğunun altını çizdi. Başarılı öğrenci, yakın bir zamanda YGS'ye girecek öğrencilere, "Son bir ayda her şeye yeniden başlamak değil. Denemelerle eksikliği farkedip çalışmak daha iyi bir tercih olur. İkincisi, arkadaşlarınızla birlikte ders çalışmak hem dostluk ilişkileri açısından hem de bakış açınızın gelişmesine yararlı." tavsiyelerinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber FEM, Türkiye birincilerini otomobille ödüllendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER