Fenalaşan adama ilk müdahale vatandaşlar ve eczacıdan geldi

Fenalaşan adama ilk müdahale vatandaşlar ve eczacıdan geldi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, kalp krizi geçirdiği sanılan yaşlı adama, geç geldiği iddia edilen ambulanstaki sağlık çalışanının telefonda verdiği direktifler doğrultusunda müdahalede bulunuldu.

Fahrettin Atan, sabah saatlerinde Müftü Mahallesi Unpazarı Caddesi üzerindeki bir çağ ocağına gitti. Oturduğu yerde bir anda fenalaşarak yere düşen yaşlı adam, çay ocağı çalışanları ve diğer müşteriler tarafından, tahta taburelerin birleştirilmesi ile oluşturulan zemine yatırıldı. Haber verilen 112 Acil Servis beklendiği sırada, civarda bulunan bir eczane çalışanı kolonya koklattığı yaşlı adamın tansiyonunu da ölçtü. Ambulansın geciktiğini öne sürerek bu duruma tepki gösteren bazı müşteriler, tansiyonu 22'ye 10 belirlenen yaşlı adamın hayatından endişe etmeye başladı. 112 Acil Servis çalışanı ile telefonda görüşerek 'hastayı yan yatırın ve öylece bekleyin' direktifini aldığını belirten çay ocağı sahibi, müşterilerin de yardımıyla denileni yaptı. Bazıları ise gazete sallayarak yaşlı adamı serinletmeye çalıştı. Sağlık ekipleri ilk müdahalede bulundukları Fahrettin Atan'ı, Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Öte yandan, kalp rahatsızlığı ile şeker hastalığı olduğu ileri sürülen Fahrettin Atan'ın, yine aynı çay ocağında oturduğu, farklı zamanlarda da birkaç kez fenalaşarak hastaneye ambulansla hastaneye götürüldüğü öğrenildi. Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılan Fahrettin Atan'ın tedavisine başlandı. CİHAN
<< Önceki Haber Fenalaşan adama ilk müdahale vatandaşlar ve eczacıdan geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER