Fenerbahçe: 1 - Molde: 3


Stat: Ülker
Hakemler: Benoit Bastien, Hicham Zakrani, Frederic Haquette (Fransa Futbol Federasyonu)
Fenerbahçe: Fabiano Ribeiro, Şener Özbayraktar, Bruno Alves, Michal Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal (Dk. 58 Fernandao), Ozan Tufan, Raul Meireles (Dk. 69 Uygar), Volkan Şen, Luis Nani, Robin van Persie (Dk. 69 Alper Potuk)
Molde: Horvath, Gabrielsen, Linnes, Rindaroy, Forren, Hestad, Singh, Eirik Hestad (Dk. 79 Hussain), Moström (Dk. 87 Toivio), Hoiland (Dk. 66 Ola Kamara), Elyounoussi
Goller: Dk. 36 Hoiland (penaltı), Dk. 53 Elyounoussi, Dk. 65 Martin Linnes (Molde), Dk. 42 Luis Nani (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Dk. 84 Elyounoussi (Molde)
Sarı kartlar: Dk. 24 Mehmet Topal, Dk. 35 Luis Nani, Dk. 79 Alper Potuk (Fenerbahçe)

UEFA Avrupa Ligi A Grubu maçında Norveç'in Molde takımı konuk olduğu Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek grup maçlarına galibiyetle başladı.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan ve Fransa Futbol Federasyonu'ndan Benoit Bastien'in düdük çaldığı maçta Molde'ye galibiyeti getiren golleri, 36. dakikada penaltıdan Høiland, 53. dakikada Elyounoussi ve 65. dakikada Linnes kaydetti. Fenerbahçe'nin tek golünü ise 42. dakikada Luis Nani attı.

Bu sonuçla Fenerbahçe evinde oynadığı ilk maçta sahadan mağlup ayrıldı. Molde ilk maçlar sonunda 3 puanla grubun liderliğini elde ederken, Ajax ve Celtic 1'er puanla 2. ve 3. sırada yer aldı. Fenerbahçe ise puansız ve son sırada kaldı.

53. dakikada Elyounoussi, Molde'yi tekrar öne geçirdi. Bu dakikada Hoiland'ın sağ kanattan ceza alanı içine ortasında Elyounousi uçarak kafa vuruşunu yaptı meşin yuvarlak kaleci Fabiano'nun sağından ağlarla buluştu: 1 - 2.

64. dakikada Linnes'ten aldığı pasla Fenerbahçe ceza alanına giren Hoiland, yerden sert vurdu meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

65. dakikada Martin Linnes, Molde'yi 3 - 1 öne geçirdi. Bu dakikada rakiplerinden sıyrılarak ceza alanına yaklaşan Martin Linnes, sol ayağıyla yerden vurdu, meşin yuvarlak direk dibinden ağlarla buluştu: 1 - 3.

90+3. dakikada Caner'in kullandığı köşe vuruşunda Molde ceza alanı içinde oluşan karambolde Volkan Şen, yakın mesafeden vuruşunu yaptı kaleci Horvath, ayaklarıyla topu uzaklaştırdı.

Uzatma dakikalarında da başka gol olmayınca Molde, mücadeleden 3 - 1 galip ayrıldı.

AJAX - CELTİC: 2 - 2

Bu arada grubun diğer maçında ise Ajax ile Celtic 2-2 barebere kaldı. Ajax'ın gollerini 25. dakikada Fischer, 84. dakikada ise Schöne kaydetti. Celtic'in gollerini ise 8. dakikada Bitton ve 42. dakikada ise Lustig attı.

CİHAN
<< Önceki Haber Fenerbahçe: 1 - Molde: 3 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER