Fenerbahçe bombayı patlattı!

Fenerbahçe, geçtiğimiz yıl Bursaspor’da kiralık olarak forma giyen José Fernando Viana de Santana ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe bombayı patlattı!

Fenerbahçe Kulübü Fernandao ile  4 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.

Kulübün sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi;

 Kulübümüz, geçtiğimiz yıl Bursaspor’da kiralık olarak forma giyen Atletico Paranaense’li oyuncu José Fernando Viana de Santana  ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

1987 doğumlu Brezilyalı forvet oyuncusu, yeni sezonda sarı lacivertli formanın başarısı için ter dökecek.

José Fernando Viana de Santana’ya Fenerbahçe Ailesi’ne hoş geldin diyor, “Çubuklu” ile birlikte nice başarılar, zaferler ve şampiyonluklar dolu yıllar diliyoruz.

FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. 




Fernandão Kimdir? 

27 Mart 1987 Rio de Janeiro doğumlu olan Jose  Fernando Viana de Santana futbola ülkesi Brezilya'nın America Football Club takımının altyapısında başladı. Kısaca Fernandao olarak bilinen başarılı forvet 2008 yılında Tombense'ye trasfer oldu.  2008-2012 yılları arasında sırasıyla Flamengo, Volta Redonda, Macae, Paysandu, Democrata, Guarani ve Palmeiras'ta kiralık olarak oynayan Fernandao 2012 yılında Atletico Paranaense ile sözleşme imzaladı. Atletıco Paranaense'de 11 maçta 3 gol atan 28 yaşındaki yıldız 2013 yılında performansıyla bir çok kulübün dikkatini çekeceği Bahia'ya kiralandı. Bahia'da 38 maçta 18 kez fileleri havalandıran sambacı ligde attığı 13 golle Brezilya Serie A'nın en golcü isimleri arasında yer aldı.  2013-2014 sezonunun devre arasında Bursaspor'a kiralık olarak gelen Fernandao hava hakimiyeti,  güçlü fiziği ve bitirici özelliğiyle kısa sürede Spor Toto Süper Lig'in en başarılı forvetlerinden biri oldu. ilk lig maçına 25 ocak 2014'te Eskişehirspor karşısında çıkan Brezilyalı forvet 2 gol atarak Türkiye'deki kariyerine müthiş bir başlangıç yaptı. Yarım sezonda Süper Lig'de 16 maçta forma giyen Fernandao 10  gol - 1 asistle oynadı. Sambacı Bursaspor'un yarı finalde veda ettiği Ziraat Türkiye kupası'nda ise 7 maçta 2 gol kaydederken 3 de asist yaptı.

2014-2015 sezonunda başarılı grafiğini sürdüren Fernandao Süper Lig'de 32 maçta 22 kez ağları havalandırarak gol kralı oldu. Ligde 7 de asist yapan Brezilyalı futbolcu 12. ve 19. haftalar arası aynı sezonda üst üste 8 hafta gol atan tek yabancı futbolcu olarak tarihe geçti.

Türkiye Kupasında ise 4 gol-1 asistle mücadele eden sambacı takımının finale çıkmasında önemli bir rol oynadı.

Evli ve iki çocuk babası olan Fernandao artık Fenerbahçe'nin başarısı için ter dökecek.
<< Önceki Haber Fenerbahçe bombayı patlattı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER