Kadiköy'de taraftarı isyan ettiren mağlubiyet

Bursaspor, kendi evinde 2-1 kaybettiği Türkiye Kupası yarı final maçının rövanşında Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek adını finale yazdırdı. Yeşil beyazlı ekip finalde Galatasaray ile karşı karşıya gelecek.

Kadiköy'de taraftarı isyan ettiren mağlubiyet

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve hakem Bülent Yıldırım'ın düdük çaldığı maçta Bursaspor'a turu getiren golleri 33. dakikada Volkan Şen, 76. dakikada Fernandao ve 84. dakikada da Şamil Çinaz kaydetti.

İlk maçı deplasmanda 2-1 kazanarak büyük avantaj elde eden Fenerbahçe bu şansını kullanamazken 39. dakikada ilk ve 78. dakikada da ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kalan Kadlec takımını zor maçta 10 kişi bıraktı.

Sarı lacivertli taraftarlar Ziraat Türkiye Kupası'nda 2-1'lik galibiyetle gelinen Kadıköy'de alınan 3-0'lık yenilgi ile elenilmesine tepki gösterdi. Maç içinde skor 3-0'a geldiğinde tribünler "Yönetim istifa" diye bağırırken, bu protesto uzun süre devam etti.

Bu arada maç sonunda da yine tribünlerden yükselen "Aziz istifa" sesleri, diğer tribünler tarafından da alkışlandı.

Bursaspor ile Galatasaray arasında oynanacak olan Türkiye Kupası finali 3 Haziran'da Bursa'da oynanacak.

Maçtan önemli dakikalar

94' Maç bitti. Bursaspor finale adını yazdıran takım oldu

90' Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.

85' Bursaspor karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını Cedric Bakambu'nun yerine Bekir Yılmaz'ı oyuna alarak kullanıyor.

83' GOL!!! Şamil düzgün bir kafa vuruşuyla golü attı skoru 3-0'a getirdi.

78' Kadlec ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Kadlec Fernandao'yu formasından çekti ve ikinci sarıyı görüp takımını 10 kişi bıraktı

75' GOL!! Fernandao Bursaspor'u 2-0 öne geçiren golü attı

69' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Josue geçiyor. Josue'nin ortasını Fenerbahçe savunması ön direkte kafayla uzaklaştırıyor.

67'  Ozan Tufan'ın pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Fernandao'nun çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

59'Gökhan Gönül'ün yerden pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan Alper Potuk, Şener Özbayraklı'dan sıyrılıp sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

57' Aziz Behich'in pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Cedric Bakambu'nun çektiği şut kaleci Mert Günok'ta kalıyor.

54' Emmanuel Emenike'nin yerden pası ile sol kanatta topla buluşan Raul Meireles için ofsayt bayrağı kalkıyor.

50' Ozan Tufan'ın pası ile sağ kanatta topla buluşan Şener Özbayraklı'nın yerden ortasını Michal Kadlec uzaklaştırıyor.

48' Savunmanın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Cedric Bakambu'nun çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

45' İlk yarı bitti

40' Josue'nin pası ile ceza sahası yayının hemen dışında topla buşuşan Fernando Belluschi'nin gelişine sol ayağı ile çektiği şut kaleci Mert Günok'ta kalıyor.

33' GOL!! Volkan Şen Bursaspor'u 1-0 öne geçiren golü attı

25' Fernandao'nun pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Cedric Bakambu'nun şektiği şut savunmadan sekip kornere çıkıyor.

20' Dirk Kuyt'ın ara pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Emmanuel Emenike için ofsayt bayrağı kalkıyor.

13' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Raul Meireles geçiyor. Meireles'in ortasını Serdar Aziz kafayla uzaklaştırıyor.

10' Alper Potuk'un Şener Özbayraklı'ya yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Josue geçiyor. Josue'nin ortası kaleci Mert Günok'ta kalıyor.

6' Josue'nin ara pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Cedric Bakambu'nun çektiği şut Bekir İrtegün'den dönüyor.

3' Selçuk Şahin'in pası ile ceza sahası yayının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Alper Potuk'un çektiği şutu kaleci Harun Tekin kornere çeliyor.

1' Karşılaşma Fenerbahçeli futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.


İŞTE MÜCADELENİN İLK 11'LERİ

FENERBAHÇE: Mert, Gökhan, Bekir,Alves, Kadlec, Mehmet Topal, Selçuk, Meireles, Alper, Kuyt, Emenike

BURSASPOR: Harun, Şener, Şamil, Serdar Aziz, Aziz Behich, Ozan Tufan, Belluschi, Volkan Şen, Bakambu, Josue, Fernandao

<< Önceki Haber Kadiköy'de taraftarı isyan ettiren mağlubiyet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER