Fenerbahçe için beklenmedik adım

Bordo-Mavililer, Fenerbahçe’nin 2010-11 sezonundaki 2 maçtan ek şike cezası alması yönünde UEFA’ya başvurdu. Delil olarak aynı maçlar için Eskişehir’in aldığı cezayı gösterdi.

Fenerbahçe için beklenmedik adım

Trabzonspor, şike davasında yeni bir girişimde bulundu, ortalık karıştı. Bordo-Mavililer Fenerbahçe'nin ekstra ceza alması için UEFA'ya başvurduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, 2010-11 sezonunda UEFA, CAS ve  İsviçre Federal Mahkemesi tarafından da şikenin tespit edildiği, ancak bununla ilgili Türkiye'de ceza verilmediği belirtildi. FIFA'nın da UEFA'da devam eden sürecin takipçisi olduğu bildirildi.

CAS KARARINA ATIF

Şike yapan kişiler hakkındaki soruşturmanın UEFA'da devam ettiği de belirtilirken "2010-11 sezonunda Fenerbahçe'nin şike yaptığı CAS kararıyla sabittir. UEFA, şike nedeniyle Fenerbahçe'yi 2 yıl kupalarından menetmiştir. 11 Nisan 2014 tarihli CAS kararına göre Fenerbahçe, 4 maçta şike yapmıştır. Bu 4 maç, Gençlerbirliği, Ankaragücü, İstanbul BŞB ve Sivas maçlarıdır" ifadelerine yer verildi.

KRİTİK TAKIM "ES ES"

Buna karşın kısa bir süre önce Eskişehir ve Sivas kulüplerine de UEFA'nın ceza verdiği, bu cezaların CAS tarafından onandığı aktarılarak, "CAS'ın Eskişehir kararına göre Fenerbahçe, 22 Nisan 2011 tarihli Eskişehir-Trabzon maçında teşvik primi vermiş, 9 Nisan 2011 tarihli Eskişehir-Fenerbahçe maçında ise şike yapmıştır. Fenerbahçe'nin aldığı cezaya bu 2 maç dahil değildir. Trabzon bu amaçla yeni bir başvuru yaparak UEFA'yı ek ceza vermeye ve gerekli tedbirleri almaya davet etmiştir" denildi.

İŞTE BURAYA DİKKAT!

1- Trabzonspor, Fenerbahçe'ye ceza verirken 8 maçı dikkate almıştı. Bu 8 karşılaşmanın içinde Trabzonspor'un açıklamasının temelini oluşturan maçlardan Eskişehirspor-Trabzonspor karşılaşması da yer alıyordu. Ancak CAS, UEFA kararını 4 maç üzerinden incelerken Eskişehir-Trabzon maçını gündemine almadı. Fenerbahçe bu yüzden CAS'ın nihai karar mercii olmasından hareketle rahat.

2- Ancak sorun Trabzon- spor'un vurgu yaptığı Eskişehir-Fenerbahçe maçında düğümleniyor. Çünkü bu maç UEFA'nın ceza verdiği listede de yoktu. Dolayısıyla CAS'ın gündemine gelmedi. Aynı UEFA ve CAS söz konusu maçtan dolayı Eskişehirspor'u ise cezalandırdı. Bu yüzden bazı hukukçular davanın seyri ve Trabzonspor'un iddiaları açısından bunun yeni bir durum olduğu görüşünde.

FENERBAHÇE'YE GÖRE SAÇMALIK

Sarı-Lacivertli yöneticiler şok başvuru ile ilgili BUGÜN’e özel açıklamalar yaptı: 28 Nisan'daki yeniden yargılama davası öncesi algı yönetimi yapılıyor. Ortada yeni bir durum yok. Ek ceza talebi tam bir saçmalık.

Trabzonspor'un gündeme bomba gibi düşen açıklamasının ardından gözler Fenerbahçe'ye çevrildi. Sarı-Lacivertli kulüpten bazı yöneticiler ise gazeteniz BUGÜN'e özel açıklamalarda bulundu. Bordo-Mavili kulübün, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılandığı şike davasının 29 Nisan'da görülecek duruşması öncesi algı yönetimi yapmaya çalıştığını savundu.

"ORTALIĞI KARIŞTIRIYORLAR"

UEFA ve CAS nezdinde gelinen noktada yeni bir durumun olmadığını belirten Fenerbahçeli idareciler "Trabzonspor'un ek ceza talebi hukuki açıdan tam bir saçmalık. Önce soruşturma açılması savunma alınması lazım. Bunlar olmadan ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandılar.

"ŞAHISLARLA İLGİLİ UEFA YETKİSİZDİR"

Fenerbahçeli yöneticiler, Trabzonspor'un kişilerle ilgili soruşturmanın UEFA nezdinde sürdüğüne dair ifadelerine de tepki gösterdi. “Bununla ilgili UEFA yetkili değildir. CAS kararında da zaten bu açıkça belirtiliyordu. Bunu disiplin müfettişi de yazdı. Hatta CAS kararında, Fenerbahçe'nin cezasını yetersiz bulan mühalif üye bile bu konuda UEFA'nın yetkisizliğini belirtti. Zaten UEFA'nın yetkili olmadığı yerde FIFA sürece dahil olamaz. Sürekli FIFA'ya atıfta bulunmaları saçma” yorumunda bulundu.

ÇARPICI İSTİFA

Öte yandan Trabzon'da dün ilginç bir gelişme yaşandı ve yönetici Murat Türköz istifa etti. Başkan Hacıosmanoğlu'na eleştirilerini sıraladığı bir de istifa mektubu yazan Türköz’ün “3 ayda kupa gelecek vaadimizi tutamadık” sözü dikkat çekti.
<< Önceki Haber Fenerbahçe için beklenmedik adım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER