Fenerbahçe, Moskova'da sahaya avantajlı çıkacak


UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe yarın akşam UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ikinci ayağında Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova ile karşılaşacak. Lokomotif Stadı'ndaki mücadele, (TSİ) 18.00'de başlayacak.

Avrupa'daki en büyük başarısını UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynayarak kazanan sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda ise birer kez çeyrek finalde mücadele etti.

Bu sene Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi'nde başlayan ancak Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'e 0-0 ve 3-0'lık sonuçlarla elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden sarı lacivertliler grup maçlarını ikinci sırada tamamlayarak bir üst tura yükselme başarısı gösterdi.

Bu turdaki ilk karşılaşmasında Ülker Stadyumu'nda Lokomotiv Moskova'yı 2-0 yenerek önemli bir avantaj yakalayan Fenerbahçe, Avrupa kupaları tarihindeki 201. mücadelesine çıkacak.

Sarı lacivertliler, Avrupa'da ilk tecrübesini 1959-1960 sezonunda UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Macaristan temsilcisi Csepel SC önünde yaşadı. 1-1 ve 3-2'lik skorlarla tur atlayan Fenerbahçe ikinci turda Fransız Nice takımına yenilerek elendi.

Fenerbahçe bugüne kadar oynadığı 200 maçta 71 galibiyet ve 41 beraberlik alırken 88 maçta da sahadan yenik ayrıldı. Bu karşılaşmalarda rakip kalelere 248 gol atan sarı lacivertliler kalelerinde 303 gol gördü.

Geçen hafta İstanbul'da yapılan ilk maçta Rus rakibini Josef De Souza'nın golleriyle 2-0 yenerek büyük bir avantaj yakalayan Fenerbahçe rövanşta alacağı her türlü galibiyet ve beraberlikte tur atlayan taraf olurken; bir farklı yenilgilerde de gülen taraf olacak.

Sarı lacivertlilerin atacağı bir golle alacağı iki farklı yenilgilerde turu geçen takım olurken maçtan 2-0 yenilgiyle ayrılması durumunda karşılaşma uzatmaya gidilecek. Üç farlı yenilgilerde ise turu geçen taraf Rus ekibi olacak.

Fenerbahçe, Lokomotiv Moskova ilk kez geçen hafta karşılaşırken; Rus takımlarıyla bugüne kadar dört karşılaşma daha yaptı. İki defa CSKA Moskova ile karşılaşan Fenerbahçe bu maçlarda 3-1'lik galibiyet ve 2-2'lik beraberlikle ayrılırken, diğer iki maçta ise Spartak Moskova ile 1-1 berabere kalmış 2-1'de yenilmişti. Temsilcimiz son olarak ta Lokomotiv Moskova'yı geçen hafta 2-0 yenme başarısı göstermişti.

Lokomotiv Stadı'nda TSİ 18.00'de başlayacak maçı Slovakya Futbol Federasyonundan hakem Ivan Kruzliak yönetecek. Karşılaşmayı Tivibuspor'dan canlı yayınlanacak.

Öte yandan sarı lacivertliler, Lokomotiv Moskova maçına dört futbolcusundan yoksun çıkacak. Kırmızı kart cezalısı Diego Ribas ile sakatlıkları bulunan Raul Meireles, Abdoulaye Ba ve Lazar Markovic, Rusya deplasmanında forma giyemeyecek.

Fenerbahçe'nin yarınki maça muhtemel şu on birle çıkması bekleniyor:

Fabiano Ribeiro, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer, Caner Erkin, Mehmet Topal, Josef de Souza, Luis Nani, Ozan Tufan, Volkan Şen (Alper Potuk), Robin van Persie (Jose Fernando)
CİHAN
<< Önceki Haber Fenerbahçe, Moskova'da sahaya avantajlı çıkacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER