Fenerbahçe-Shakhtar Donetsk maçının düdüğü 21.00'de çalacak


UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe, 3. Ön Eleme Turu ilk maçında bugün Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı ile karşılaşacak. Bu zorlu mücadele D-Smart Spor'dan canlı olarak ekranlara gelecek.

Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Manuel Jorge Neves Moreira De Sousa yönetecek. Bertino Cunha Miranda ve Alvaro Daniel Carvalho Mesquita'nın yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Carlos Miguel Taborda Xistra olacak.

Fenerbahçe sezon başında teknik direktörlük görevine Vitor Pereira'yı getirirken, kadrosunu da Robin van Persie ve Luis Nani gibi dünyaca yıldızları ile birlikte Josef de Souza, Simon Kjaer, Şener Özbayraklı, Fernandao, Fabiana Ribeiro ve Abdoulaye Ba ile güçlendirdi.

Geride kalan sezonu 2. sırada bitirdiği için Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan başlamak zorunda kalan Fenerbahçe, 2 yıl aradan sonra çıktığı Avrupa arenasında gruplara kalmak için hazırlıklara 25 Haziran'da başladı. Vitor Pereira yönetimindeki sarı lacivertli ekip önce Can Bartu Tesisleri'nde, ardından da Topuk Yaylası Tesisleri'nde hazırlıklarını sürdürdü.

FENERBAHÇE 8 MAÇIN 7'SİNİ KAZANDI

Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk maçı öncesinde oynadığı 8 hazırlık maçının 7'sinden galip ayrıldı. İlk maçında Romanya ekibi Voluntari'yi 2-1 yenen sarı lacivertli ekip, ikinci hazırlık maçında ise Şanlıurfaspor'u 1-0'la geçti. Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarının Düzce etabını da İran takımı Zob Ahan ile oynadığı hazırlık maçını ise 7-0 kazandı. Ardından deplasmanda Sivasspor'u 3-2 yenen Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda konuk ettiği Ukrayna ekibi Dnipro'ya ise 1-0 mağlup oldu.

6. hazırlık maçında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaştığı Portekiz temsilcisi Vitoria Guimaraes'i 3-1 yenen Fenerbahçe, sonrasında Afyonkarahisar'da düzenlenen Afyon Futbol Fest 2015 Turnuvası'na katıldı ve burada Yunanistan ligi şampiyonu Olympiakos'u 3-2 yenen, Fransa takımı Olympique Marsilya'yı da 3-1 mağlup etti.

SHAKHTAR DONETSK İLE İLK RESMİ MAÇ

Bu arada Fenerbahçe, bu akşam konuk edeceği Ukrayna ekibiyle daha önce 3 kez hazırlık maçlarında karşılaşırken, resmi olarak ilk kez Avrupa kupalarında mücadele edecek.

1936 yılında kurulan ve Ukrayna'nın köklü ekiplerinden olan Shakhtar Donetsk, Sovyetler Birliği döneminde 4 kez kupa sevinci yaşarken, esas başarılarını Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Ukrayna'da 2000'li yılların başından itibaren elde etmeye başladı.

2001-2002 sezonundan bu yana oynanan 14 sezonun 9'unda şampiyon olan Shakhtar, 1995 yılından bu yana da Ukrayna kupasını 9 kez müzesine götürdü. Ukrayna Süper Kupasını da 7 kez kazanan Shakhtar, en büyük başarısını ise yeni adıyla UEFA Avrupa Ligi'nin UEFA kupası adı altında oynandığı 2008-2009 sezonunda elde etti. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın ev sahipliğinde oynanan finalde Alman ekibi Werder Bremen'i normal süresi 1-1 sona eren maçta Jadson'un uzatmalarda kaydettiği golle 2-1 yenen Shakhtar kupa 2'de şampiyonluğa ulaştı.

Ukrayna Liginde geçtiğimiz sezonu Dinamo Kiev'in 10 puan gerisinde 2. bitiren Shakhtar, kupa finalinde de karşılaştığı rakibine penaltılarla boyun eğmişti. Şampiyonlar Ligi H Grubu'nu Porto'nun ardından 2. bitiren Shakhtar, son 16 turundaysa Bayern Münih'e 7-0 ve 0-0'lık skorlarla elendi.

Teknik direktörlüğünü 2004 yılından bu yana Mircea Lucescu'nun yaptığı Shakhtar, transferde eski oyuncusu Hırvat Eduardo da Silva'yı Fluminense'den renklerine bağlarken; birçok önemli oyuncusu ise takımdan ayrıldı. Brezilya Milli Takımı'nda da forma giyen kanat oyuncusu Douglas Costa 30 milyon Euro'ya Bayern Münih'e transfer olurken, kulüp tarihinin 128 golle en golcü oyuncusu olan ve 8 sezon forma giyen Luiz Adriano 8 milyon Euro'ya Milan'ın yolunu tuttu. Orta saha oyuncularından Fernando'ysa 8 milyon Euro'ya İtalya'nın Sampdoria takımına transfer oldu.

Shakhtar yeni sezon öncesinde Dianmo Kiev'le oynadığı süper kupa maçını ise Hırvat Darıjo Srna ve Bernard'ın golleriyle 2-0 kazandı.

Ukrayna Premier Ligi'nde ise ikinci hafta maçları geride kaldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ve ekibinin de izledi ilk hafta maçında Oleksandriya'yı 2-0'la geçen Mircea Lucescu'nun öğrencileri ikinci hafta karşılaşmasında ise Volyn Lutsk'i 4-1 yendi.

21.00'DE BAŞLAYACAK MAÇIN MUHTEMEL 11'LERİ

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe ile Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk arasında oynanacak ilk karşılaşma 21.00'de başlayacak.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak zorlu 90 dakikaya takımların şu muhtemel 11'lerle çıkması bekleniyor.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Manuel De Sousa, Bertino Miranda, Alvaro Mesquita (Portekiz Futbol Federasyonu)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Bruno Alves, Caner Erkin, Luis Nani, Mehmet Topal, Josef Souza, Diego Ribas, Fernandão, Moussa Sow
Shakhtar Donetsk: Andriy Pyatov, Darijo Srna, Ivan Ordets, Yaroslav Rakitsky, Marcio Azevedo, Taras Stepanenko, Fred, Bonfim, Alex Teixeira, Taison, Olexandr Gladkiy.
CİHAN
<< Önceki Haber Fenerbahçe-Shakhtar Donetsk maçının düdüğü 21.00'de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER